Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Aksakal, mesajında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Milleti için büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Kurtuluş Savaşı’nda Türk Milleti’nin ferasetini, bütünlüğünü, bağımsızlık ve özgürlük aşkından taviz vermeyeceğini tüm Dünya’ya gösterdiğini aktaran Aksakal, o gün olduğu gibi bugünde bir takım dış mihrakların aynı oyunlar ile ülkemizi yıpratmaya çalıştığına dikkat çekti.
Türk Milleti’nin 30 Ağustos’ta olduğu gibi 15 Temmuz’da da alnının akıyla vatan mücadelesinden zafer ile çıktığını belirten Aksakal, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bir benzerini 15 Temmuz’da yaşadık. Terör yada paralel hiçbir güç birliğimizi beraberliğimizi bozamayacak” dedi.
Türk Milleti’nin bu oyunlar ve saldırılar karşısında asla yok olmayacağını aktaran belirten Aksakal, 30 Ağustos’ta olduğu gibi 15 Temmuz’da da bu oyunların birine karşı Türk milletinin zafer kazandığını dile getirdi. Türk’ün gücünün asla sınanmayacağını ifade eden Aksakal, “Türk Milleti 30 Ağustos’ta büyük bir zafer kazanarak tüm dünyaya gücünü gösterdi. Bu güç öyle bir güç ki, bu iman öyle bir iman ki kim olursa olsun, bu güç karşısında duramaz. Bizim iman dolu göğsümüz var. Onların saldırıları, oyunları olabilir. Bizi de Allah’ımız var. Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etti ve ediyor. Tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu bir millet esaret altına alınamaz. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.” diye konuştu.