Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatmak ve esnafın halini dinlemek için bu defa taksi duraklarının kapısını çaldı. Taksi duraklarını bir bir gezerek taksici esnafıyla sohbet eden Korkut, 16 Nisan için gönül birliği yapılmasını istedi.

Başkan Ali Korkut, "Sizler halkın her kesimiyle karşı karşıya gelen, her kesimin nabzını tutan ender mesleklerden birini icra ediyorsunuz, önümüzde ülkemiz için hayati öneme sahip bir değişim yaşanacak, ben gönül birliği yapılmasını istiyorum" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatmak, taksici esnafın halini sorup, onları dinlemek için kapılarını çaldı. Her bir taksi durağına uğrayan Ali Korkut, taksici esnaflarıyla sohbet edip, hasbihal yaptı. Taksici esnafının toplumun nabzını tutmada en doğru nokta olduğunu belirterek taksi esnafından ’evet’in nabzını tuttu. Ali Korkut, taksici esnafından ’evet’ için de el birliği yapılmasını istedi. Korkut, "Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemizin önünü açacak, daha iyi yarınlara ulaşmamızı sağlayacak. Şimdi birileri diyor ki, elinizi tutan mı var mevcut sistemde? Hazırlayın rahmetli Ecevit’in kafasına atılan anayasa kitapçığını, ya da önüne atılan yazar kasayı. Birilerinin aldatmacasına kanmayın. Dün 367 engeli icat edenlerin yarın neler çıkaracağını kim tahmin edebilir ki? Sistem Cumhurbaşkanımız için değil, milletimizin geleceği için değişecek, ben özellikle taksici esnafımızdan bu anlamda destek bekliyorum" şeklinde konuştu.

Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeye büyük adımlar attırdığının taksici esnafının da bildiğini ifade eden Ali Korkut, "Ülkenin güzel yarınlarına inanan her kesimde olduğu gibi taksici esnafımız da görüyor ve inanıyor. Bu sistem, halkın menfaati için değişmeli ve değişecektir" ifadelerini kullandı.