3 Aralık Dünya Engelliler Günü için Mecidiye İlkokulu ile Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezi ortak bir program hazırladılar. Yakutiye Belediyesi ise etkinliğe katkı yapacak. Program için, hediye edilecek özel baskılı tişörtler için Belediye Başkanı Ali Korkut ile öğrenciler kamera karşısına geçip resim çekildiler. Ali Korkut, özel baskılı tişörtlerle etkinlikte sürpriz yapacağını belirterek "Onları mutlu etmek, günlerine renk katmak istedik. İşin ucundan tutmak istedik" dedi.
Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Mecidiye İlkokulu, ile Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler günü için etkinlik planladılar. Etkinliğe Yakutiye Belediyesi ise katkı yapma kararı aldı. Hazırlanan program, 3 Aralık’ta icra edilecek. Engelleri kaldırmak için her hareketin içerisinde yer alan, katkı sunan Yakutiye Belediyesi’nin duyarlı başkanı Ali Korkut, bu etkinlik içinde eksik kalmadı. Başkan Ali Korkut, Mecidiye İlkokulunun kaynaştırma öğrencileri ile Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin öğrencilerini alıp kamera karşısına geçti. Çekilen fotoğrafların baskılı tişörtler için olduğunu belirten Ali Korkut, "Şimdi çocuklarımız resim için buradalar. Birlikte Ali amcalarıyla resim çekiliyorlar. Biz bu resimleri tişört baskısında kullanacağız. Tişörtleri 3 Aralık’ta kendilerine hediye edeceğim, yani onlara sürpriz yapacağım" şeklinde konuştu.
Mecidiye İlköğretim Okulu Müdürü Uğur Bingöl ile Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Kasım Karaca, Yakutiye Belediye Başkanının engellerin kaldırılması için her hareketin içerisinde yer almasının mutluluk verici olduğunu söylediler. Uğur Bingöl ve Kasım Karaca, "Yakutiye Belediyesinin duyarlı başkanı Ali Korkut beyi, her engelli etkinliğinde görüyoruz. Yerel yöneticilerin engelli insanlara karşı çaba harcaması taktire şayandır. Başkanımız, ortak düzenlediğimiz etkinliğe bende varım dedi. Çocukları mutlu etti" ifadelerini kullandılar.
Ali Korkut, çekilen resimlerin baskısının yapılacağı tişörtler ile her çocuğa eşofman takımı hediye edeceğini belirtti.