Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye’nin ata sporu güreşte gurur kaynakları olan Erzurumlu milli güreşçiler Muhammet Nuri Kotanoğlu ile Kadir Yazıcı’yı ödüllendirdi. Bulgaristan’da yapılan U23 Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası’nda 74 kiloda şampiyon olan Muhammet Nuri Kotanoğlu ile 86 kiloda üçüncü olan Kadir Yazıcı Başkan Orhan’ı ziyaret ettiler.
Erzurumlu milli güreşçileri gösterdikleri üstün başarıdan dolayı kutlayan Başkan Orhan, “Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu dönemde bayrağımızı uluslararası platformda dalgalandırmanız ve milli marşımızı dillendirmeniz bizim için büyük onur ve gurur vesilesi olmuştur. Her Erzurumlu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes sizlerle ne kadar övünse azdır. Bu üstün başarınızdan dolayı şahsım ve hemşehrilerim adına sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte dünya ve olimpiyat şampiyonalarında sizlerle bir kez daha gururlanırız. Bu üstün başarınızdan dolayı kutluyor, yeni şampiyonalarda ve spor hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.
Şampiyon milli güreşçiler de Başkan Orhan’a güzel dilekleri için teşekkür ettiler. Giydikleri milli formayla Türk milletinin üzerlerine yükledikleri sorumluluğun farkında olduklarının altını çizen milli güreşçiler, “Ay-yıldızlı formamızla ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz için gururluyuz, mutluyuz. Ülkemizin yaşadığı bu zor günlerde şanlı bayrağımızı böylesine önemli bir organizasyonda dalgalandırmaktan büyük onur duyduk. İnşallah bundan sonra da, yeni şampiyonalarda ülkemizi ve milletimizi en iyi şekilde temsil etmenin gayretinde olacağız.” diye konuştular.
Başkan Orhan, şampiyon güreşçileri çeşitli hediyeler takdim ederek uğurladı.