2005 yılından beri Erzurum’da hizmete devam eden ve son 4 yıldır da Genel Merkez olarak Erzurum’da faaliyetlerine devam eden Hasta Hakları Derneği Başkanı Abdulnasır Polat Araştırma Hastanesi ile ilgili açıklama yaptı.
Türkiye Genelinde Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde ‘Hasta Hakları Birimi’ oluşturulduğunu; bu birimlere Sağlık Bakanı Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ’ın büyük önem verdiğini dile getiren Polat şunları söyledi:
“Bakanımızın bu birimlerin oluşmasında çok katkıları olmuştur. Biz kendisine; yönetimim ve şahsım adına teşekkür etmek istiyorum. Dernek olarak mutat yaptığımız ziyaretlerde hastaların ve hasta yakınlarının taleplerini, şikâyetlerini dinliyor; yetkililerle paylaşıp çözüm üretiyoruz. Bugüne kadar devlet hastanelerindeki bu tür sorunları çözüme kavuşturmamıza rağmen bunu YÖK’e bağlı üniversite hastanelerinde yapamadık. Hastanın, yakınlarının haklarının savunulmadığına inandığımız bu hastanelerden yoğun şekilde şikâyetler almaktayız. Bu hastanelerdeki birçok işletme, araştırma, hasta hakları gibi sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığı’na bağlanmalarını gerektiğine inanıyoruz. Sağlık bakanlığına bağlanmasını halkımız talep etmektedir. Çünkü Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde güler yüz hasta bilgilendirme ve hasta hakları ve sorumlukla yürütülmektedir. Daha önce de dernek olarak bu konuları değişik ortam ve şartlarda dile getirdik. Yeni seçilen Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı inşallah bu konularda bize ve halkımıza büyük destek verir diye umutluyuz.”