Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yoğun programının belli bir bölümünü gençlere ayırıyor. Başkan Sekmen, farklı illerden kente gelen öğrencilerle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya geldi.
Mersin ve Kahramanmaraşlı gençlere Erzurum’u anlatan Sekmen, şöyle dedi: “Erzurum İpekyolu üzerinde bulunan kışı soğuk yazı ise serin bir şehirdir. Buranın soğuğu üşütmeyen bir soğuktur. Erzurum bir eğitim şehridir. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden Atatürk Üniversitesi Erzurum’dadır. Ayrıca Erzurum Teknik Üniversitesi de şehrimizdedir. Üniversite tercihleriniz arasında Erzurum’daki üniversiteler de bulunsun. Erzurum çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış bir kenttir. Burada Mersin’de, Kahramanmaraş’ta ve Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan çok sayıda kış sporları tesisi var. Kayakla Atlama Kuleleri, Palandöken, Kandilli ve Konaklı Kayak Tesisleri, curling, beathlon, buz pateni, buz hokeyi tesisleri. Erzurum Türkiye’nin en önemli kayak ve kış turizm merkezidir. Mutlaka kayak yapmalısınız. Kışın sizi buraya kayak yapmaya bekliyoruz. Erzurum’daki bütün gençlere ücretsiz olarak kayak yapmayı öğretiyoruz. Erzurum, kayak merkezlerine ulaşım imkânları en kolay illerden biridir. Hava limanında uçaktan indikten 15 dakika sonra kayak pistindesiniz. Erzurum’dan İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya’ya uçak seferlerimiz var.”
Sekmen, “Erzurum’un yazının da çok serin olması dolayısıyla Palandöken Dağı’nın eteklerinde Yüksek İrtifa Kamp Merkezi oluşturduk. Futbol takımları ve sporcular, sezona başlamadan önce yüksek rakımlı yerde kamp yapmak için buraya geliyor. Avrupa’nın sayılı şelalelerinden biri olan Tortum Şelalesi ve Narman Peri Bacaları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Erzurum’da çok sayıda yer altı zenginliğimiz, termal sularımız var. Güneşi en bol alan şehirlerden birisiyiz. Erzurum’da onlarca projemiz var. Kimisi bitiyor kimisi devam ediyor. Mühim olan yaşadığımız dönemde şehrimize ve ülkemize kültürde, sanatta, sporda, sosyal faaliyetlerde, kent hizmetlerinde, üretim ve yatırım hizmetlerinde bir takım değerler kazandırmak.” şeklinde konuştu.