Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Caddesinde yaya gezerek esnafın sorunlarını dinledi. Havuzbaşı’nda banklara oturarak bir süre vatandaşlarla sohbet eden Başkan Sekmen, "Belediyecilik bizim işimiz, gecemizi, gündüzümüz kadim şehrimiz Erzurum içindir. Erzurum’u Türkiye’nin zirve kenti yapacağız." dedi.
HAVUZBAŞI’NDA, VATANDAŞLARI DİNLEDİ
Beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ve Daire Başkanları ile birlikte Cumhuriyet Caddesi ve Havuzbaşı’ndaki peyzaj çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, vatandaşın sorunlarını yerinde dinleyerek tespit ediyor. Havuzbaşı’nda banklarda oturarak vatandaşa, ’Nasılsınız, bir sorununuz, bir sıkıntınız var mı ’ diyerek soran Başkan Sekmen’e sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, kendisinden duydukları memnuniyeti ifade ederek ’Başkanım Allah sizden razı olsun, Erzurum değişimi sizin tecrübenizle yaşıyor. Allah yardımcınız olsun" temennisinde bulundular.
BAŞKAN SEKMEN,"MUTLU VE HUZURLU BİR ERZURUM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Erzurum’un modern şehircilik çerçevesinde gelişimine önem verdiklerini ve 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Tüm sorunları tespit ederek programa alıyoruz. Bizim işimiz olmamasına rağmen ilçe merkezindeki parkları dahi programa aldık. Aslında canımız tez. İstiyoruz ki akşam konuşalım, sabah yapalım; ancak böyle olmuyor. Önce yapacağımız işlerin projeleri hazırlanıyor. Ardından ihale safhası başlıyor. Tüm bu safhalar geçtikten sonra yatırıma başlanıyor. Erzurum’a planlı yapıları, orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşlarıyla sağlıklı kalkınmanın lokomotifi bir kent haline getiriyoruz. Büyükşehir’in güçleri ilçelere doğru gidiyor. Biz yola çıkarken hizmet belediyeciliği yapacağız, ideolojik belediyecilik yapmayacağız demiştik. O günden beri sözümüzde duruyoruz. Gittiğimiz her yere başımız dik alnımız açık gidiyoruz. Çünkü çok çalıştık. Benim fedakar işçilerim, benim fedakar personelim ile gece gündüz demeden çalıştık ve hizmetin en güzelini vermeye gayret ediyoruz. Allaha hamd olsun gittiğimiz yerlerde o kadar çok anlatacak hizmetimiz var. Mutlu ve huzurlu bir Erzurum için çalışıyoruz. Erzurum’a inşa eden çalışmalarımız büyük özveri ile devam ediyor." dedi.
GÜL DİKEN, İŞÇİLERLE SOHBET ETTİ
’Yeşil bir Erzurum’ sloganı ile kentsel, estetik, peyzaj çalışmalarına da önem verdiklerini ifade ederek 40 bin ağaç dikimi yapılacağını müjdesini veren Başkan Sekmen, Havuzbaşı’nda toprağa gül diken işçilerle bir süre sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Sekmen "Erzurum Havalimanı’nın sağ ve sol güzergâhlarına 1600 ağaç dikimi yapacağız. Bu yıl 40 bin ağaç dikimi hedefliyoruz. Şehrimizi yemyeşil bir hale getirmek istiyoruz. Erzurum’da arzu edilen ağaçlar yok, çok ince ve büyümeleri yıllar alacak fidanlar dikilmiş. Şimdi yetişmiş ağaçlarla şehrimizi yemyeşil donatacağız, güzel bir konuma getireceğiz. Bölgeye uygun olan ağaçlar hangileri, nasıl dikilir’ bunun için profesyonel ekip oluşturduk. 10-15 yaşlarındaki ağaçları Erzurum’a kazandırıyoruz. Çam ağaçları ile şehrimizin her tarafını ağaçlandıracağız. Allah hayırlı uğurlu etsin.” diye konuştu.