Narman İlçesi Güvenlik Mahallesi’nde 10 öğrencili Güvenlik İlköğretim Okulu’na 4 ay önce atanan Bayburtlu sınıf öğretmeni Sema Turgut’un mezun olduğu Bayburt Üniversitesinden bir gurup duyarlı öğrenci, okulu ve öğrencileri ziyaret ederek hediyelerini verdiler.
Bayburt Üniversitesinde okuyan duyarlı öğrencilerinden Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Bünyamin Uzun, “Sema Öğretmenin ve öğrencilerinin haberini okuduktan sonra oradaki küçük kardeşlerimize ne yapabiliriz diye arkadaşlarla düşünürken yardım kampanyası başlatma fikri geldi ve yardım kampanyasına ilk olarak 5 arkadaşla Ahmet Nalbant Gıda mühendisliği, İbrahim Özadanır İnşaat Mühendisliği, Yunus Levent İnşaat Mühendisliği, Abdullah Hoşer dış ticaret bölümündeki Bayburt Üniversitesin den başladık. Daha sonra Bayburt ta bulunan esnaflarla iletişime geçerek Güvenlik İlköğretim Okulunda okuyan kardeşlerimize hediyeler hazırlayarak yola çıktık. Biz asımın nesliyiz hayra koşan bir milletiz, sen nefsini hayırla meşgul etmezsen nefsin seni şer ile meşgul eder diyor imamı şafi, haberler de öğretmenimizin fedakarlığını görünce kayıtsız kalmamak katkı vermemiz gerektiğini arkadaşlarımızla düşündük ve harekete geçtik. Biz Bayburt üniversitesi öğrencileri olarak gerekli yerlerle görüşmeleri yapıp şehrimiz esnafları ve sevdiklerimizden aldığımız desteklerle bu yola çıktık ve çok şükür ki öğrenci kardeşlerimizin mutluluğunu görüp bir günlerini onlarla paylaştık. İnşallah hepsi ilerleyen yaşlarında vatanımıza milletinize hayırlı evlatlar olarak yetişirler saygıdeğer Sema Turgut hocamızın destekleriyle ve gayretiyle bu yolda çok güzel başarılar yapacaklarına eminim ve bu vesileyle Allah kuran bayrak vatan milletimizin huzur ve güvenliği için can veren şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Her karanlık gecenin bir sabahı vardır kutlu doğumlar sancılı olur “dedi.
Hazırladıkları kırtasiye ve gıda yardımını Güvenlik İlköğretim Okulundaki öğrencilere takdim eden duyarlı gençler daha sonra öğrencilerle oyun oynadılar. Mezun olduğu Üniversiteden ziyaretine gelen duyarlı gençleri gören Okul Öğretmeni Sema Güngör “Mezun olduğum Bayburt Üniversitesinde okuyan öğrencilerin bu duyarlı davranışları beni ve öğrencilerimi çok mutlu etti hepsinden Allah razı olsun“ dedi.
Bayburt üniversitesi öğrencileri özellikle Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hayrettin Dilek’in desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.