Bayburt halkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her ihtimale karşı meydanları terk etmeyin çağrısı üzerine ‘Demokrasi Nöbeti’ni sürdürüyor.
Sabahın erken saatlerinden itibaren kent genelinde protesto gösterilerine devam eden vatandaşlar ilerleyen saatle birlikte Bayburt’un en merkezi noktası Cumhuriyet Caddesi üzeri Bayburt Valiliği önünde toplanmaya başladı. Gittikçe artan kalabalığın sayısı bir anda binlere ulaştı. Valilik binası önünde sloganlar atarak darbe girişimini protestoya devam eden vatandaşlara hitap eden Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, “Başkomutanımızın emri gereği meydanları terk etmeyeceğiz.” dedi.
Başkomutanın emridir: Meydanları terk etmeyin
Dün akşam yaşanan darbe girişimi dolayısıyla sabahın ilk ışıklarına kadar sokaktan çekilmeyen darbe karşıtlarına teşekkür eden Bakan Yardımcısı Yavilioğlu, “Dün kutlu bir gündü. Ama bilmelisiniz ki bugün dünden daha kutlu bir gündür. Bugün dünü tamamlayacak, yarına aydınlık bir şekilde ulaşmamızı sağlayacak bir gecedir. Hiç şüphesiz bu gecenin bir şafağı yine olacaktır. Bu ülkeyi karanlığa büründüremeyeceklerdir. Dün sabaha kadar buradaydınız. Söz veriyoruz yine sabaha kadar buradayız. Sayın liderimizin, baş komutanımızın emridir: ‘Meydanları terk etmeyiniz. Meydanları bırakmayınız. Meydanlardan ayrılmayınız.’ Yarın sabahı aydınlığa siz çıkaracaksınız Allah’ın izniyle. Bu kutlu yürüyüşümüz, yavrularımız için, milletimiz için, Allah’ın için dün için yürüdüğümüz, yarına kadar da gerekirse ölümüne kadar da bu yürüyüşümüz devam edecektir.” dedi.