Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü için yapılan özel yetenek sınavlarına Türkiye’nin çeşitli illerinden binin üzerinde öğrenci müracaat etti. 40 kontenjan için binin üzerinde başvuru olmasına karşın okul yönetiminin yaptığı dijital değerlendirme sistemi hem velileri hem de öğrencileri takdir gördü.
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdoğan Tozoğlu, özel yetenek sınavı ile 40 öğrenci alımı yapacaklarını ancak binin üzerinde müracaat olduğunu belirterek, “”İki aşamalı ve uygulamalı olarak yapılan seçmelerde birinci aşamada öğrencinin kendi performanslarını gösterecekler. 8 istasyon var. Sınava giren öğrenciler her istasyon başında bulunan fotoselden zamanı kendileri başlatıyorlar. Etabı bitirdiklerinde yine fotosel ile kendi zamanları yapmış oluyorlar. Her hangi bir torpil olayı yaşanmasın diye. Erzurum’da yapılan sınava girmek için Antalya, Ankara, Bilecik, Erzurum, Bolu İstanbul, Çanakkale, Giresun, Ordu, Diyarbakır, Ağrı ve Malatya’dan öğrenciler geldi. Bu sınavlara başvuru sayısı bini geçti. Başka bir salonda ise sınava giren öğrenci velileri internet üzerinden canlı yayınla ve salon içinde bulunan telekonferans sistemi ile her öğrenciyi izleme şansları da buluyorlar”’ dedi.
Sınav öncesi okul bahçesinde stres atan öğrenciler, sınav sistemiyle ilgil memnuniyetlerini dile getirirken, veliler Erzurum’da uygulanan sistemin kendilerinide vicdanen rahatlattığını söylediler. Sınavın devam ettiği sırada kurulan dijital sistem ile veliler ve öğrenciler sınavı telekonferans sistemi ile izleme imkanı da buldular.