Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından sahnelenen, yönetmenliğini Erzurum Devlet Tiyatrosunun başarılı sanatçılarından Abdullah Arif Atalay’ın üstlendiği, ünlü İngiliz Tiyatro yazarı William Shakespeare tarafından kaleme alınan ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ adlı oyun tiyatro severlerden beğeni topladı.
Atatürk Üniversitesi Gösteri Sanatları Merkezi’nde sahnelenen oyunu yaklaşık üç yüz elli kişi izlerken oyun sonunda izleyiciler oyunda görev oyuncu ve teknik ekibi ayakta alkışladı.
Başarılı sanatçı ve oyunun yönetmeni Abdullah Arif Atalay oyunla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Metni sahneye olduğu gibi aktarmak yerine, onunla oynamayı ve görsel olarak etkileyici bir performansa çevirmeyi seçtik. Rüyalardan esinlenerek gerçekle rüyanın sentezini yaparak seyirciye keyifli bir tiyatro gecesi yaşatmayı istedik. Zira oyun yapısı buna oldukça müsait olanaklar sağlıyor. Zaman zaman oyuna keyifli güncel dramatik öğeler ve müzikler katarak, seyircimizi oyunumuzun içine dahil etmeyi denedik. Oyun içerisinde ve oyunun sonunda seyircimizden aldığımız olumlu geri dönüşler sanırım bunda başarılı olduğumuzun bir göstergesi oldu. Uzun ve yorucu bir prova sürecinin ardından yaklaşık elli kişilik bir ekibin özverili çalışmaları sonucunda bugün seyircimizle buluşuyor olmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere, Erzurum Devlet Tiyatrosu yönetimine, teknik personeline ve sanatçı dostlarımıza, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığımıza, Sahne Sanatları Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Pınar Aras’a ve oyunumuzda emeği geçen bölümümüzün kıymetli hocalarına, öğrenci arkadaşlarımıza ve tabi ki bizi bugün burada yalnız bırakmayan tiyatro dostlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Oyunumuzun Dekor ve Kostüm tasarımını Öğr. Gör. Selim Cinisli, Dramaturgisini Arş. Gör. Cem İçyar, Işık Tasarımını Arş. Gör. Fatih Yarşı, Dans ve Hareket düzenini ise Sezai Yılmaz gerçekleştirdi. Oyunumuz Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi akşamları saat 19:30 da Atatürk Üniversitesi Gösteri Sanatları Merkezi Salonumuzda tiyatro severlerle buluşmaya devam edecek. Seyircilerimiz Atatürk Üniversitesi Gösteri Sanatları Merkezimizin internet adreslerinden biletlerini temin edebilirler.”
W. Shakespeare’in sevilen romantik komedi oyunlarından biri olan ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ Eski Yunan’da geçen bir düğünün merkezinde aşk ve evlilik kavramlarının karmaşası üzerine yazılmış bir başyapıt olarak dikkat çeker. Oyunun baş kahramanlarından Theseus ve Hippolytanın düğün hazırlıkları devam ederken, Demetrius ve Lysander Herminayı sevmektedir. Herminanın ise Lysanderdan başka kimseyi gözü görmez. Perilerin bu düğüme dahil olması ve entrikanın aşka savaş açmasıyla her şeyin daha da karıştığı bu oyun, Shakespeare’in keskin zekası ve usta yazarlığıyla kaleme aldığı en renkli ve çok yönlü oyunlarından biri olarak sahnelenmekte.