Erzurum’da kentsel dönüşüm ve yenilenme projelerinin en kapsamlısı olan Yeşil YAkutiye hızlı bir şekilde tamamlanıyor. 41 bin metre kare alanda, modern ve çağdaş yapılaşmanın en güzel örneğini yürüten Yakutiye Belediyesi ve Özbağ inşaat Erzurum insanına, yatırımcı firmasına güvenin en somut örneğini oluşturuyor. ÖZBAĞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Özbağ, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un ’Erzurum’da TOKİ’ye kucak açan anlayışı’ değiştirip, Erzurum insanına inanılmasının önünü açtığını söylüyor. Erzurum’un kaynaklarının Erzurumlular tarafından değerlendirilmesinin doğru bir anlayış olduğunu ifade eden Özbağ, "Ali Korkut bize güvendi, bizde güveni boşa çıkarmadık" dedi.
Erzurum’un merkezinde hızla yükselen "Yeşil Yakutiye" konutları projesi ve uygulama anlayışıyla Ankara’dan bu tarafa en büyük ve en güzel projeyi oluşturuyor. Yakutiye Belediyesi ve Özbağ inaat tarafından yürütülen proje, kaynakların yerinde değerlendirilmesi bakımından da önemli bir örneği oluşturuyor. 42 bin metrekare alan üzerine 546 daire, 31 adet çift katlı iş yeri olarak gerçekleştirilen projede 28 bin metre kare yaşam alanı bulunuyor. Özellikleri çok olan bir proje Yeşil Yakutiye. Örneğin sitenin dört bir tarafı 30 m, 25 m ve 15 m genişlikte caddeler ile çevrili. Siteden bağımsız faaliyet gösterecek 31 adet iş yerleri aynı zamanda bölgenin ticari aks olarak canlanmasını da sağlayacaktır. Proje, bilindik apartman anlayışında uzakta, insan odaklı içeriğe sahip. Yaşam alanları, spor kompleksi, yeşil alanları, oyun parkları ile bir aile için duyulabilecek ihtiyaçlar üzerine tanzim edilmiş.
Kentsel Dönüşümde yeni örnek
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 6 yılı bulan görev süresinde 600 bin metrekare alanda kamulaştırma yamak suretiyle şehir merkezini harabelerden temizlediğini hatırlatarak "Sultan Melik Mahallesi, Habibefendi, Mehdiefendi, Hasanibasri, Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı, Kadana gibi mahalleleri milyonlarca lira bedel ödeyerek yıktık. Erzurum tarihinde kentsel dönüşüm için 250 milyon lirayı bulan bütçeler ayıran belediye yoktur. Kentsel dönüşüm için Yakutiye Belediyesi bunu yapmıştır. Şehir merkezi, çok şükür harabelerden kurtarılmıştır. Bu bizim Erzurum’a kazandırdığımız en büyük değerdir. Belediye ticaret hane değildir. Bu anlayışla harabelerden temizlediğimiz alanları Erzurumlu firmaların kullanımına sunuyoruz. İşte Hasanibasri’de yükselen binalar, Mehdiefendi’yi kapsayan Yeşil Yakutiye Projesi, Erzurum firmalarına güvenin bir sonucudur. Çok güzel projeler ortaya konulmaktadır. Erzurum’un merkezini viranelerden temizledik, bizim kazandırdığımız artı değer domino etkisiyle sürüp gidecektir" şeklinde konuştu.
Yeşil Yakutiye, Erzurum’u merkez alan proje
Projeyi üstlenen Sabahattin Özbağ, "Erzurum, kendi değerleriyle yükselir. Erzurum’un kaynakları kendi içerisinde döndüğü taktirde gelişme sağlanır. TOKİ Erzurum’da çok konut yaptı. İşçisini, demirini, çimentosunu dışarıdan getirdi. Hatta işçiler için fırın kuruldu bu şehirde. Erzurum’un kaynakları dışarı aktı. Yüzlerce, binlerce konut yapıldı Erzurum’un 1 liralık kazancı olmadı. TOKİ’nin bir kötü yönü de konut kalitesi açısından eksikleriydi. Bir belediye başkanı çıkıp Erzurumlu firmalara güvendi, bu bağlamda Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un tutumu çok değerli ve önemlidir. Erzurumlu firmalara güvenerek, şehrin kaynağının şehir içerisinde kalmasını sağlayarak çok yönlü şehre hizmet veren bir anlayış. Bu bağlamda Yeşil Yakutiye Erzurum’u merkez alan bir anlayışın sonucudur" dedi.
Sebahattin Özbağ, "Erzurum’u merkez alan proje, yeni anlayışlarıyla yükseliyor. Standart site anlayışının dışına çıktık. Araç ve yaya trafiğini kontrol edileceği site giriş ve güvenlik noktaları, açık ve kapalı otopark , bisiklet ve yürüyüş yolu, kamelya ve dinlenme alanları, süs havuzları. Yetmez; Yeşil kulüp kart ile site sakinlerinin öncelikli yararlanacağı açık ve kapalı bay-bayan spor merkezi, gençlik merkezi , çocuk oyun alanı, site yönetim toplantı merkezi, mini futbol, basketbol, voleybol sahaları ve özelikle çalışan anneler için önem arz eden kreş ve kapalı çocuk oyun alanları bulunmaktadır. Yani, projemiz insan merkezli, aile odaklı olarak tasarlanmıştır. Bize güvenin karşılığını bizde fazlasıyla veriyoruz" dedi.
Proje tamamlanıyor
Sebahattin Özbağ, proje kapsamında çevre düzenlemesi çalışmalarının başladığını belirterek "Konutların büyük bir bölümü tamamlanıyor. 2017 yılı bahar yaz ayına inşallah yüzde 100 tamamlanmış olarak çıkacağız. Belediyemiz çevre yolları açtı, bizde çevre düzenlemesini yaparak uyum sağlıyoruz. Bu proje, Ali Korkut’un Erzurum’u ön plana çıkaran anlayışı, biz Erzurumlu inşaat firmalarının güveni boşa çıkarmadığının en güzel ve somut örneğidir. Erzurum’u ancak Erzurumlular kalkındırır, başka bir yolumuz yok." ifadelerini kullandı.