Erzurum İl Müftüsü Celal Büyük, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla kentte bir dizi etkinlik düzenleneceğini belirtti.
Büyük, bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana temasının “Cami ve Kitap” olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığınca, kitap konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak amacı ile “Cami ve Kitap” teması Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki ana teması olarak belirlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren Ekim ayının ilk haftasını 1986 yılında “Camiler Haftası” olarak ilan ederek o zamandan itibaren bu haftayı “Camiler Haftası” olarak kutluyor. 2003 yılından bu yana ise bu haftaya Din görevlileri de ilave edilerek “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanıyor. Hafta münasebetiyle her yıl farklı bir temayı ön plana çıkaran Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılki temayı ise "Cami ve Kitap" olarak belirledi.
Haftanın ülkeye ve millete hayırlı olması dileklerinde bulunan Müftü Celal Büyük, "Camilerimizi hayatın merkezine taşımak amacıyla ekim ayının ilk haftası “Camiler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Hafta münasebetiyle düzenlenen etkinliklerle toplumsal bir farkındalık ve ortak bir bilinç oluşturulması hedeflenmektedir. Haftanın bu yılki teması “Cami ve Kitap” olarak belirlenmiştir. Bu temayla kitap konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak, vatandaşlarımızın kitapla olan bağlarını güçlendirmek ve topluma okuma alışkanlığı kazandırmak, camilerimizi ilim, irfan mektebine dönüştürmek ve kadim geleneğimizdeki gibi kitaplarla buluşturmak amaçlanmaktadır.” diye konuştu.