Erzurum’da demokrasi nöbetleri dolu dolu geçiyor. Yakutiye Kent Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinin 17. gününde Dadaşlar, millet ve demokrasi katili eşkıya ve terörist başı FETÖ ve üyelerini telin etti. İstiklal nöbetinde Erzurumlulara seslenen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, “Biz Erzurum’u, Erzurumluları tarihten biliriz. Erzurumlu yiğit insandır, mert insandır, dobra insandır, milli mücadelenin başlangıcını yapan insandır. Ankara’dan sizlere Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim” dedi. “15 Temmuz’dan beri Türkiye ayakta. Bu aziz millete karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisindeki bir grup hain, bir grup katil, bir grup eşkıya bu millete pusu kurdu” diyen Malkoç, şöyle devam etti: “Allah bunlara müsaade etmedi. Tuzaklarını başlarına geçirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne girmek istediler, orayı bombaladılar. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bölücü terörist PKK’nın kazdığı çukurlara PKK’yı gömen polisimizi, özel harekâtımızı bombalayıp, 50 polisi şehit ettiler. 247 şehidimiz var. Cenab-ı Allah onlara rahmet eylesin. Bu eşkıyaların yurtdışında da destekçileri var. Onları biliyoruz. Türkiye’yi, İran’da yaptıkları gibi devireceklerini zannettiler. Türkiye’yi, Güney Amerika ülkelerinden zannettiler. Türkiye’yi Mısır zannettiler, Mısır… Sisi gibi adam getireceklerini zannettiler. Unuttukları bir şey vardı. Feraset sahibi, dirayet sahibi, basiret sahibi, kalbi iman dolu Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan vardı. Onun arkasında duran Erzurum’un yiğit Dadaşları vardı, Karadeniz’in uşakları vardı, Anadolu’nun mert insanları vardı. İman dolu göğüsleriyle kale gibi duran yiğitleri vardı. Sizlerin bu duruşunuz var ya, sizlerin iman dolu göğsünüzle kale gibi bu sapa sağlam duruşunuz var ya tıpkı Alpaslan Gazi’nin Malazgirt’te duruşu gibidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sizler şuna benziyorsunuz: Alpaslan Gazi kefenini giyinmiş, atının kuyruğunu bağlayıp üzerine binmiş arkasında binler, on binler duruyor. İşte siz buna benziyorsunuz. Sizlerin bu sağlam duruşu var ya, Fatih Sultan Muhammed Han’ın İstanbul’u fethetmek için atını şaha kaldırırken, Peygamberimizin methettiği, övdüğü askeri var ya, Fatih’in askerleri gibi duruyorsunuz. Sağ olun, var olun, sizden Allah razı olsun.”
“FETÖ BİR ZINDIKTIR, ZINDIK…”
Başdanışman Malkoç, terörist başı Fetullah Gülen’in din düşmanı bir zındık olduğunu kaydetti. Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kim bu Fetö eşkıyası, kim? Neyi temsil ediyor? Kardinal mi, papaz mı, ne ki bu? Bu zındık, zındık! Biz bu topraklarda bin yıldan beri varız. Allah’ın izniyle kıyamete kadar da var olacağız, var olmaya devam edeceğiz. Selçuklular döneminde, Osmanlı döneminde bunun gibi ne zındıkları gördük, ne zındıklar… Biz hepsinin üstesinden geldik, bununda inşallah üstesinden geleceğiz, zerre kadar tereddüdümüz yok. Sizin bu idam talebinizi Başkomutanımız Reis-i Cumhurumuz duydu ve buna cevap verdi. Allah ondan razı olsun. Sizler bu duruşunuzla, milli iradeye sahip çıkmanızla, hukuka sahip çıkmanızla sadece bizim ülkemizi temsil etmiyorsunuz. Bütün insanlığı temsil ediyorsunuz. İslam âleminin sağlamlığını temsil ediyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Ankara’ya döndüğümüzde bu yiğit Erzurumluların, milli mücadeleyi geçmişte başlatıp, ikinci milli mücadelede de öncülük yapan siz Erzurumluların kucaklar dolusu selamlarınızı Sayın Başkomutanımıza Cumhurbaşkanımıza ileteceğim inşallah. Bu darbeler bizim tarihimizde yeni değil. Özellikle darbeleri konuşmuşken, iki tane güzel insandan da bahsetmemek olmaz. Bir tanesi 28 Şubat’ta, ‘Namlusu halka dönmüş olan tanka selam durmam’ diyen güzel insan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’ndan Allah razı olsun. Yine 28 Şubat’ta milli iradeyi korumak için, kimsenin burnu kanamaması için alnından damla damla ter dökülen rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızdan Allah razı olsun. Allah mekânlarını cennet etsin.”
“ERBAKAN HOCA BU MİLLETİ FETÖ’YE KARŞI 20 YIL ÖNCE UYARMIŞTI”
Malkoç, Erbakan Hoca’nın terörist başı FETÖ ile ilgili aziz milletimizi 20 yıl önce uyardığını anımsattı. Malkoç, şunları kaydetti: “Rahmetli Erbakan Hocamızın bu FETÖ yapılanmasıyla ilgili söylediği bir sözü aktarmak istiyorum. Biliyorsunuz 10 yıl yanında bulundum, danışmanlık yaptım. Yanına gelip de, ‘Hocam çocukları falan okula gönderdim, ne buyurursunuz’ dendiğinde şöyle derdi: ‘Derhal çocuğunu onların okulundan al.’ Diğerleri, ‘Hocam işte eğitimleri iyi, üniversiteye hazırlık yapıyorlar…’ dediğinde, ‘Çocuğu al onların okulundan. Onlar İsrail’e asker yetiştirir, İsrail’e asker!’ Allah rahmet eylesin. Erbakan Hocamızın bu tavrı, bu uyarısı bugün anlaşıldı. Geç anlaşıldı ama net anlaşıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız 17 Aralık 2013’ten beri haykırıyor. Öyle arkadaşlar vardı, ‘Dershaneler mi kapatılır? Ne istiyor bunlardan?’ diyordu. Şimdi bunların hainlikleri, alçaklıkları ortaya çıktı. Bizim bütün Türkiye olarak ahdimiz var. Bu suç işleyenleri, bu katilleri tutup Türk adaletine teslim edeceğiz inşallah. Bu boynumuzun borcudur. Sadece bununla kalmayacağız, bunları bütün devlet kurumlarından, ticaret hayatından bütün her yerden bu kanser uru gibi olan vatan haini yapıyı temizleyip atacağız inşallah. 1960’ta bir darbe oldu rahmetli Menderes ve arkadaşlarını idam ettiler. Özal’ı harcadılar. Rahmetli Erbakan Hocayı indirdiler. Ama bu aziz millet artık ayağa kalktı. ‘Menderes’i kurtaramadık, Özal’ı kurtaramadık, Erbakan Hocayı kurtaramadık ama Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz’ dediniz. Sizlerden Allah razı olsun. Bu Türk milletinin bir ferdi olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz. Ne kadar gurur duysak azdır.”
“ERZURUM, İSTİKLAL VE HÜRRİYETE İNANANLARIN ŞEHRİDİR”
MEMURSEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Erzurum’un İstiklal ve Hürriyete inananların şehri olduğunu bildirdi. Yalçın, şunları kaydetti: “Yarım aksan kırık Türkçe ile dediler ki; ‘Biz, biz sizin yaptığınızı yapabilseydik, biz Suriye’de Esed’in tanklarının önüne yatabilseydik, Suriye şuan böyle olmazdı. Siz ne büyük milletsiniz.’ Onun için, Türkiye’yi Suriye yapmaya kalkışan ABD’ye, İsrail’e, onlarla işbirlikçiliği yapan kendini bir dolara satanlara, bu milleti, bu vatanı peşkeş çekmek isteyenlere, bu millete ayar vermek isteyenlere ayarı bozuğa en büyük ayarı veren Erzurum, sizlere selam olsun. Milletimizin üzerinden jetlerle, skorskilerle alçak uçuş yaparak milletimize alçakça saldırdılar. Bu milleti hafife aldılar. Büyüklerimiz, ‘Alışmış kudurmuştan beterdir’ der. 60’ta, 70’te, 80’de, 28 Şubat’ta, ondan sonra tam 7 defa peş peşe cumhuriyet mitingiyle, MİT’e darbeyle, MİT’e operasyonla, kapatma davasıyla, e-muhtırayla, Gezi’yle, 17-25 Aralık’la, 6-8 Ekim Kobani bahanesiyle ahlaksızlar hiç durmadılar ve bu millete hiç aman vermediler. Onun için, gına gelen millet ‘Yeter artık!’ diyerek tankın önüne çıkarak, mermiye kafa atarak bu ülkede tarih yazdı, destan yazdı. O destanı 17 gündür hınca hınç dolu meydanlarda gözünü kırpmadan, bir adım geri çekilmeden kutlamaya devam ediyor. Erzurum’da 17 gündür bir adım bile geri adım atmayan, meydanları dolduran ve en anlamlı mesajı veren Erzurum’a selam olsun. Allah sizlerden binlerce kez razı olsun. Batı’da, ‘Bu Tayyip Erdoğan gücünü nereden alıyor’ diyorlar. Bunu diyenler gelsin Erzurum’da bu meydana baksınlar. Dadaşlar, bu ülkenin yiğit, omurgalı insanları, adam oğlu adamları. Sizler burada olduğunuz müddetçe bu ülkeye bundan sonra kimse el ense çekemez. Hiçbir soysuz, yediği ekmeğe hıyanet eden satılmış alçak bu ülkede bir daha darbeye yeltenemez. Bu destansı duruş olduğu müddetçe bu ülkede darbe parantezi kapanmıştır. Dünya şuan bu meydanları konuşuyor. Darbeye karşı çıkan, tankların önüne yatan, mermiye kafa atan, görüntüleri, resimleri hayranlıkla izliyor. Onun için Suriyeli kardeşim, ‘Siz ne büyük bir milletsiniz’ diyor. Erzurum milli mücadelenin şehridir, Erzurum dik durmanın, adam gibi vatanına, milletine, ülkesine, devletine, bayrağına, ezanına ve namusuna sahip çıkmanın şehridir.”
“TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK DEVLET, TEK MİLLET”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Sekmen, şöyle konuştu: “Bir milletin evladı milletine düşman mı olur, yoksa milletine hizmetkâr mı olur? Elbette ki hizmetkâr olur. Bir milletin evladı başka bir milletin uşağı, ajanı mı olur, yoksa kendi milletinin temsilcisi mi olur? Evet sizler bu milletin temsilcisisiniz. Hep beraber, hepimiz bu milletin evladıyız. Ama bir milletin evladı o millete düşman olamaz. Başka bir millete uşaklık, ajanlık yapıp milletini, vatanını, devletini satmaz. Ama ne hazindir ki, adı Ahmet olan onlarca insanı kandırmışlar, kimisi Apo’nun kimisi Fetö’nün uşağı haline gelmiş. Bir yanda DEAŞ, Müslüman ülkelerde Müslümanları öldürüyor. Ülkemizde canlı bomba olarak insanlarımızı şehit ediyor. Diğer taraftan bölücü terör örgütü PKK, Kürt kardeşlerimizi öldürüyor, Kürt kardeşlerimize zulmediyor. Öbür taraftan baktılar ki bu hainlerle de olmayacak ‘Fetö’ denilen satılmış haini icat ediyorlar, bu milletin evlatlarını yine bu millete düşman olarak yetiştirip içimize salıyorlar. Görüyorsunuz üç terör örgütünün de menşei aynı. Bu millet arif millet, bir uyandı mı, bir silkindi mi hepsini yerle bir eder. Milletimiz öyle bir uyandı, öyle bir silkindi ki partisi, görüşü ne olursa olsun herkes meydanlara koştu. Ve o tankların, topların mermilerin önünde durdu, ‘Beni geçemezsin’ dedi, ‘Vatanımı alamazsın’ dedi. Artık bundan sonra bu tip hadiseler olmaz, ancak uyurken bile uyanık olalım ki, su uyur düşman uyumaz. İnanıyoruz ki bu milleti kimse dize getiremeyecek. Allah’ın izniyle büyük Türk Milleti’nin tarihini yeniden yazacağız. Hep beraber tarihi tekerrür ettirerek büyük ve güçlü Türkiye’yi hep beraber gerçekleştireceğiz. Muğla’da Başkomutanız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kaldığı otelde suikast düzenleyerek şehit etmek isteyen asker elbisesi giymiş vatan hainleri yakalandı. Kaçamayacaksınız, kaçamayacaksınız. Siz vatan hainlerini eninde sonunda bu millet yakalayacak ve darağacına çıkartacak.”