“DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, bölgede kurulacak semt kütüphaneleriyle ilgili DAP İdaresi ile uygulayıcı kuruluşlar arasında protokollerin imza törenleri devam ediyor.
DAP İdaresi ile Elazığ İl Müftülüğü arasında, 5 adet Semt Kütüphanesi kurulmasıyla ilgili protokol DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ile Elazığ Müftüsü Peyami Güngör arasında imzalandı.
Protokol kapsamında, Gümüşkavak, Çatalçeşme, Salıbaba, Sürsürü merkez Mahalleleri ileYurtbaşı Beldesi Cumhuriyet Mahallesinde olmak üzere toplam 5 adet semt kütüphanesi kurulacak. Söz konusu projeye DAP İdaresi tarafından 450 bin lira para aktarılacak. Semt kütüphanelerinin bu yıl tamamlanarak kitapseverlerin hizmetine sunulması hedefleniyor.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nde gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, “Sessiz öğretmen olan kitapları içinde barındıran kütüphaneler, kültürümüzü ve kendimizi geliştiren en önemli sosyal mekanlardır. Bu mekanlar cahilliğin de en büyük düşmanıdır. Kurulacak kütüphanelerde, çocuk ve gençler kötü alışkanlıklardan uzak tutularak, zamanlarını verimli geçirecekler aynı zamanda okuma alışkanlığı da kazanmış olacaklardır. Söz konusu projeleri bütün Bölge illerinde yıl sonuna kadar tamamlayarak kitapsever herkesi kütüphaneyle buluşturmak en büyük arzumuz. İdare olarak bu konudaki çalışmamızı 2017 yılında da devam ettireceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Elazığ Müftüsü Peyami Güngör de, İslam’ın ilk şartının Oku olduğunu ve bu emrin yerine getirilmesine katkıda bulunan DAP İdaresine teşekkür ettiği konuşmasında, “Hz. Peygamberimiz de ‘İlim talep etmek her Müslüman’a farzdır’ buyuruyor. Allah ve Resul’ünün yapılmasını istediği bu hususta üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirebilmenin sevincini yaşıyoruz. Kitap okumak başarıyı ve güzel ahlakı beraberinde getirir. Bu güzel hasletlerin kazanılmasına vesile olduğu için DAP İdaremize teşekkür ediyorum” diye konuştu.