BB Erzurumspor Yönetim Kurulu adına Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan, darbe girişimine tepki gösterdi. Başkan Demirhan, demokrasinin çağdaş insan için en iyi rejim olduğunu açıkladı.
15 Temmuz’un dünya siyasetine altın harflerle yazılacağını, halkların kendisini yöneten yöneticileri seçmesinin, insan onuru için bir lütuf olduğunu ifade eden Av. Demirhan, şu ifadelere yer verdi: “Halk istemediği sürece hiç bir güç, zorla yönetimi ele geçiremez. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir liderlik gösterdi. Demokrasiye sahip çıkması gereken halkı, sokağa davet etmesi tam bir dönüm noktası oldu. Bu dünya siyasi tarihine geçecek bir olaydır, bir liderin işlerin tüm boyutlarına hakim olmadan, tehlikenin büyüklüğünü görüp halkını sokaklara davet etmesi, dünya siyasetine altın harflerle yazılacaktır. Gün, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması, meşru hükümeti alaşağı etme çabası milletimizin demokrasi nöbetiyle sonuçsuz kalmıştır.
Ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz. Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız. BB Erzurumspor Kulübü olarak halk tarafından seçilmiş meşru hükümete desteğimizin tam olduğunun bilinmesini isteriz. Bu tür girişimler, ülkeye zarar vermek isteyen odaklara yardım ve kendi milletine düşmanlık etmekten başka bir sonuç çıkaramaz.”