Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Topal, “Türkiye Cumhuriyeti, dünya var oldukça onurlu şerefli ve bağımsız bir şekilde varlığını sürdürecek, geçmişte olduğu gibi gelecekte de kendisine uzanan bu kirli elleri birlik ve beraberlik içinde kıracaktır” dedi.
Topal yaptığı yazılı açıklamada, “15 Temmuz gecesi hain planlarını devreye koyarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine ipotek koymak, Türk Milleti’nin geleceğini karartmak, kendilerine “fetöcu” bir devlet kurmak maksadıyla ortaya çıkan bu soysuz sözde general ve subaylara Allah’ın yardımı, Sayın Cumhurbaşkanı’mız ve Başbakanımızın ölümü göze alarak dik duruşu ve milletimizin direnişi, polis ve vatansever komutanlarımızın iradesi, basın kuruluşlarının büyük gayreti, siyasi parti liderlerimizin cesur açıklamaları ile fırsat verilmemiştir. Amerika’da yaşayan, insanlıktan nasibini almamış vicdansız caninin önderliğinde başlayan bu alçakça darbe girişimine, bu millet “ ölüme seve seve koşarak ” cevap vermiş, bu işgalcilere papuç bırakmamıştır” diye konuştu.
“Tarihin hangi devrine bakarsak bakalım; Türk Milletinin bağımsızlığına, iradesine göz diken iç ve dış hainler, milletimizin azim, kararlılık ve şehadet bilinciyle vatanını nasıl savunduklarını görmüşler, “Ya İstiklal , Ya Ölüm” diyerek , 7’ den 70’e halkın bu toprakları nasıl savunduğunu , çok acı tecrübelerle öğrenmişlerdir” diyen Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Topal, daha sonra şunları söyledi; “15 Temmuz gecesine kadar milletin iradesi ve demokrasi ile başa gelemeyeceğini anlayan bu hainler, yine bu milletin parası ile alınan bu silahları halkın üzerine doğrultmuşlar, bu milletin ne kadar şerefli bir millet olduğunu da unuttukları için de hezimete uğramışlardır.
Şu herkes tarafından bilinmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti, dünya var oldukça onurlu şerefli ve bağımsız bir şekilde varlığını sürdürecek, geçmişte olduğu gibi gelecekte de kendisine uzanan bu kirli elleri birlik ve beraberlik içinde kıracaktır. Bu duygu düşünce ve temennilerle vatanı için kanını toprağa akıtan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, o karanlık gecenin sabahının aydınlığa dönüşmesinde katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu pislikler ayıklandıktan sonra, kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu, polislerimizle gurur duyduğumuzu herkes tarafından bilinmesini isteriz. Söz konusu vatansa; gelecek nesillere bırakacak en büyük mirasımızın “Şehadet Mertebesi” olduğunu, bu millet adına iç ve dış düşmanlara gururla bildiririz.”