Eğitim Uygulama Amaçlı Merkezi Modern Yüksek Plastik Tünel ve Cam Seranın açılışı yapıldı. Vali Dr. Ahmet Altıparmak, “Batıdan sebze ve ya meyve gelmediği taktirde bu seralar bölge insanının ihtiyacını karşılayacak” dedi.
Erzurum Palandöken Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen Eğitim Uygulama Amaçlı Merkezi Modern Yüksek Plastik Tünel ve Cam Sera Kurulup Projesi açılış programı gerçekleştirildi.
Palandöken Tarım ilçe Müdürlüğü bahçesinde yapılan törene Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Vali Yardımcısı Fatih Gül, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, DAP Başkanı Adnan Demir, kurum yetkilileri ve çiftçiler katıldı.
Havanın yağmurlu olması sebebiyle kısa süren programda, sera içerisinde yetişen domates, biber, patlıcan ve salatalıktan gelen misafirlere ikram edildi.
Sera üretiminin bölgede oldukça yaygınlaştığına dikkat çeken Vali Altıparmak açılışta yaptığı konuşmada “böyle bir projenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Destek vermek lazım, diğer bölgelerde sebze üretimi durduğu zaman buradaki seralar devreye girmeli hem bizim hem de bölgedeki insanların ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Doğu Batı fark etmiyor istendi mi istenilen ürünü almak mümkün oluyor. Bu tür büyük üretimler bölge çiftçisine önemli bir kazanç kapısı olacaktır” dedi.