Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Dr. Savaş Eğilmez, Türkiye’nin radikal ve kararlı bir şekilde başlattığı, büyük bir başarıyla devam eden Fırat Kalkanı Operasyonunun; küresel projeleri büyük bir sekteye uğratarak terör örgütleri Daeş ve Pkk/Pyd’nin de planlarını ve hayallerini altüst ettiğini belirtti.
Dr. Savaş Eğilmez: Fırat Kalkanının bölgeye barış ve huzur getirdiğini ifade ederek, “Çok yakında Halep’in kapısı El Bab’ı da özgürleştirecek olan Fırat Kalkanı, 1500 km2 ye yakın bir bölgeyi, (her gün onlarca sivilin öldüğü bir coğrafyada) barışın, huzurun ve güvenliğin kalesi haline getirdi.” dedi.
“Daeş’in batıl propagandaları”
Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Dr. Savaş Eğilmez, Türk Devleti’nin bu çıkışının, Daeş terör örgütünün ve sözde halifelerinin propagandalarının da değişmesine neden olduğunu kaydederek şöyle konuştu:
“Terör örgütü kendi yayın organları Dabıg, Rumiyah ve Konstantiniyye’de Allah’ın sözde halifelerine Dabık’da ve El Bab’da büyük bir zafer müjdelediğini yayınlayıp durdular. Terör örgütünün bir başka yayın organı el-Furkan’da da bazı ayet ve hadislerin Suriye ve Irak’ı kendilerine müjdelediğini ve sözde halifelerinin bu minvalde hareket ettiğine dair onlarca yayın yapıldı. Her operasyonlarında 100’lerce meleğin kendilerine eşlik ettiği propagandasıyla, saflarını sıklaştırmayı ve örgüte yeni katılımlar olmasını amaçladırlar. Ancak Fırat Kalkanı operasyonu, Daeş’in propagandasını çökertti. Sözde halifenin propagandacıları, terör örgütünün son dönemde aldığı yenilginin, yaşadığı toprak kayıplarının, Dabık mahcubiyetinin, El Bab’ın kesin olarak elden gidecek olmasının, Türk tehlikesinin Rakka’ya doğru hızla ilerliyor olmasının, Allah’ın onlar için halifelerine müjdelediği zafer yazgısını değiştirmeyeceğini ifade etmeye başladılar. Yeni propagandalarının merkezine, yenilgiyle imtihan edildikleri savını yerleştirdiler. Şimdi bütün yayın organlarında Allah’ın kendilerini şeytanın hizmetkârları! Türklerin karşısında sınadığını ifade ediyorlar.
Bakalım Rakka’da elden gidince terör örgütü nasıl bir propaganda yapmaya başlayacak.”
“Türklerin Yazgısı; İslamiyet’i korumaktır”
Dr. Savaş Eğilmez, küresel güçler tarafında kurulan ve sahaya sürülen Daeş’in, İslamiyet için en büyük tehditlerden birisi olduğunu kaydederek, “XI. yy’da Müslümanlığı kabul eden Türkler, o tarihten itibaren İslamiyet’i yayan ve koruyan yegane millet olmuşlardır. Bugün de o tarihi misyonun devamı olarak, İslam için büyük bir tehdit olan Daeş’i yok etme yolunda hızla ilerleyen Türk Devleti, bu görevi başarıyla sonlandıracaktır. Geçmişte ve günümüzde gelişen olaylara bakınca Türklerin Yazgısının da “İslamiyet’i Korumak ve Yüceltmek” olduğunu söyleyebiliriz.” diye konuştu.