Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Savaş Eğilmez, FETÖ/PDY terör örgütü lideri Feto’nun, yıllardır Türkiye’de yargı, emniyet, medya ve finans alanlarında illegal organizasyonlarla, önemli mevkilere militanlarını yerleştirerek maddi manevi büyük kazanımlar elde ettiğini ve bu kazanımları küresel güçlerin hizmetkârlığında kullandığı gerçeğinin bilgisiyle belgesiyle net bir şekilde ortaya çıktığını belirtti.
“Bin yıllık vatanımızı işgale hazırlayacaktı”
Dr. Savaş Eğilmez, “15 Temmuz günü gördük ki; bu kukla terörist başı, 1000 yıllık vatanımızı işgale hazırlamak ve milletimizi karanlığa sürüklemek için haşhaşilerini harekete geçirmiş ve insanlığın tanık olduğu en kalleş saldırılardan birini gerçekleştirmiştir. Türk Milleti; Cumhurbaşkanıyla, askeriyle, polisiyle, siyasi liderleriyle (bazıları hariç) verdiği olağanüstü mücadeleyle bu alçaklığa teslim olmamıştır.” dedi.
“Yurdışında da rüşvet ağı geliştirmiş”
Dr. Savaş Eğilmez, terörist başı Fetonun yurtdışında da rüşvet ağı geliştirdiğini kaydederek şöyle konuştu:
“İllegal yapılanması ve faaliyetlerini sadecee Türkiye’de değil şimdi kamp kurduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde de en üst düzeyde sürdürmektedir. Ve aynı ülkemizde olduğu gibi ABD’nin de en etkili organlarına nüfuz edebilmek için her türlü şarlatanlığa başvurmuştur. Bu şartalanlıklardan en dikkat çekici olanı, ABD konge üyeleri ve kongrede çalışan üst düzey memurlar için düzenlediği süper lüks Türkiye seyahatleridir.
Fetö/Pdy terör örgütü, 2008 yılından bu yana 200 den fazla gezi organize etmiş ve 10 larca kongre üyesi ve üst düzey kongre çalışanını Türkiye’de tatil yaptırmıştır. Özellikle seçilmiş, yasa yapıcı kongre üyelerine ve üst düzey kongre çalışanlarına ülkemizde, terör örgütünün gazeteci militanları rehberlik edip, birinci ağızdan propagandalarını yapmışlar.
ABD kaynaklarına göre Feto, sadece bu illegal geziler için 1 milyon 800 bin dolar harcamış. Federal yasa ve Kongre kurallarına göre bu tür rüşvet gezileri yasak olması nedeniyle Feto buna da bir kılıf bulup, gezi masraflarının çok üzerinde bir parayı kongere üyelerine bağış olarak aktarıp, gezi masraflarını bu fonlardan karşılamalarını sağlamıştır.
Bu gezilere katılan kongre üyeleri kendilerini, özellikle 2013 yılından sonra belli etmiş ve Cumhurbaşkanımızın Feto’ya karşı başlattığı mücadeleyi şiddetle eleştirerek, ABD hükümetinin Feto’nun yanında daha etkili bir şekilde tavır alması için baskı yapmaya başlamışlardır.”
Dr. Savaş Eğilmez, FETÖ’nün Müslümanlığa da büyük bir darbe vurduğunu kaydederek, “Bu şarlatan ülkemizi işgallere hazırlama yolunda, kendisini sağlama almak için hem yurt içinde, hem de yurtdışında her türlü nifaka başvurmuştur. Yazık ki bütün bunları yaparken kendisini yüce dinimiz İslamiyet ile perdelemiştir.
Feto’nun militanları devlet kademelerinden süpürülürken para kaynakları da mutlaka kurutulmalıdır. Çünkü bu finans gücü, başka hainleri de cezbedebilir. Yeni belaları uyandırmamak için Fetö/PDY terör örgütünün hem militanları temizlenmeli hem de para kaynakları ortadan kaldırılmalıdır.” diye konuştu.