Erzurum Ebu İshak Vakfı Aş Evi Sorumlusu Eyüp Aydın, Ramazan ayında gıda ve giyecek yardımlarını artırdıklarını söyledi.
Erzurum’da günlük olarak yaklaşık bin kişiye iftar yemeği verdiklerini belirten Aydın, amaçlarının sosyal yardımlaşma ve dayanışma çalışmalarını artırmak olduğunu söyledi.
Ramazan ayında yapılan fitre ve zekât yardımlarıyla çalışmalarını artırdıklarını belirten Aydın,
"Ramazan ayında gıda ve giyecek yardımlarını artırdık. Erzurum’da bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Aş Evimizde iftar yemeği düzenliyoruz. Vakfımıza 900 aile kayıtlı, yaklaşık 5 bin kişiye yıllık ekmek ve gıda yardımında bulunuyoruz. Ramazan ayında fitre ve zekât yardımları artıyor. Bu da daha çok kişiye ulaşmamızı sağlıyor. Hayırseverlerimizin desteği ile giyim mağazamızı oluşturduk, amacımız yardıma muhtaç vatandaşlarımıza elimizden gelen desteği sağlamak. Kurban bağışlarını da kabul ediyoruz" dedi.
Ebu İshak Vakfı’nın yardım imkânlarından kentteki çok sayıda ailenin faydalandığını anlatan Aydın, şunları kaydetti:
"Gönül ister ki insanımız herhangi bir yardıma muhtaç olmayacak kadar ekonomik özgürlük sahibi olsun. Fakat bu da ne yapılırsa yapılsın, mümkün olmuyor. İşte biz de burada devreye giriyoruz. Bağışçılarımızla ihtiyaç sahibi aileler arasında bir köprü vazifesi üstlenen vakfımız, sıcak yemekten günlük ekmeğe, yakacak yardımından gıdaya, nakdi yardımdan eğitim harcamalarına kadar birçok alanda ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişiyor."