Erzurum Eğitim Bir Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen Mavi Marmara’nın Adalet Yolculuğu adlı program gerçekleştirildi.
Eğitim Bir-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıda bulunduğu ’’Mavi Marmara’nın Adalet Yolculuğu’’ adlı program, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonunda yapıldı.
Programa Eğitim Bir-Sen Erzurum İl Başkanı Mustafa Karataş, İHH İnsani Yardım Derneği Erzurum İl Temsilcisi Bülent Güven, konuşmacılar Av. Cihad Gökdemir, Gülden Sönmez ve davetliler katıldı.
Kur’an’ı Kerim tilavetinin ardından başlayan programda konuşan Eğitim Bir-Sen Erzurum İl Başkanı Mustafa Karataş, “Mavi Marmara özellikle Gazze’deki Müslüman ve mazlum insanlara yardım ulaştırmak, onların bir takım sıkıntılarını bertaraf etmek adına dünyanın değişik millet ve dinlerinden olan insanlar arasında sanatçı, sporcu, yazar, aktristlerden oluşan yaklaşık 800 kişinin bulunduğu gemi yolculuğu yapılıyordu. Bu kişilerin derdi oradaki insanların ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını gidermektir ’’ dedi.
İHH İnsani Yardım Derneği Erzurum İl Temsilcisi Bülent Güven ise konuşmasında şunlarI söyledi “Sizler arasında olmaktan mutluluk duyuyorum. Her iki avukatın Erzurum’a gelmesinden mutluluk duydum. Filistin Dünya Müslümanları için bir intibadır. Filistin davası bir toprak davası olmasından öte bu günler için bir varoluş nedenidir. Filistin meselesi artık Mavi Marmara ile Türkiye’de ve tarihte olduğu gibi canımızı ve kanımızı ortaya koyduğumuz bir meseledir. Bizim için İstanbul neyse Gazze’de odur. Terörist İsrail kuşatması altında olan, insanlığın yara aldığı Gazze’ye amborguyu kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisi bir çok millet insanlarla gazetecilerler, aktristlerle sanatçılarla ve gönüllülerle doluydu. Mavi Marmara’nın yolculuğu onur ve aydınlık olarak kutsaldır” diye konuştu.
Gülden Sönmez ve Cihad Gökdemir, yaptıkları konuşmada Mavi Marmara’nın yolculuğuna devam ettiğini belirterek, “Türkiye’nin bir çok yerinden merak ediliyor. Mavi Marmara’da neler yaşandı. Zira çok fazla söyleşiler var bu Mavi Marmara gemisinde. Aradan 6 yıl geçti. Bir çok yerde anlattık. Anlatmaya devam ediyoruz. Çünkü neden anlatıyoruz. Mavi Marmara hala yolculuğuna devam ediyor. Adalet yolculuğuna, özgürleştirme yolculuğuna devam ediyor. Bizlerde gemide olmasa da Türkiye’nin farklı yerlerinde dünyanın farklı yerlerinde bu yolcuğun yani Mavi Marmarayı gençlere anlatmaya çalışıyoruz. Zira ilk okul çağında olan gençler bu gün lise sıralarında bu konuyu merak eder durumdalar. En çok sorular sorular arasında Mavi Marmara gemisi aklınıza nasıl geldi. Böyle bir yolculuğa çıkmak, Gazze’ye deniz yolu ile ulaşmak nereden aklınıza geldi. Bundan önce Filistin’de neler yaşandı ve hala yaşanıyor, En azından o kısa tarih içinde yolculuk yaparsak, Türkiye’de zaten var olan bir Filistin duyarlılığı söz konusu iken Mavi Marmara’dan son iki veya üç yıl öncesi olağan üstü şeyler yaşandı. En önemlisi iki bölgeden oluşan Filistin Batı Şeria Gazze olarak yerde bir seçim yapılmıştı. Seçimlerde Hamas oyların büyük çoğunluğunu elde ederek iktidar hale geldi. Bu oyların çok büyük ekseriyeti Gazze’de çıktı, yine çoğunlukla olmakla birlikte Batı Şeria’dan çıktı. İsrail bu seçimler çok demokratik bir şekilde yapılmasına rağmen ne yazıktır ki seçim sonuçlarını tanımadığını ilan etti ve Hamas Milletvekillerini tutuklamaya başladı. Bunları söylerken bile nasıl bir ortamda bu geminin yolculuk yapacağını varın sizler düşünün” dediler.