Eğitimciler Birliği Sendikası Oltu Temsilciliği tarafından Oltu’da tanışma ve dayanışma yemeği düzenlendi.
Birlik ve beraberlik amaçlı düzenlenen tanışma ve dayanışma yemeğine Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, AK Parti Oltu İlçe Başkanı Efdal Gülcü ve yaklaşık 300 sendika üyesi katılım gösterdi.
Eğitim Bir-Sen Oltu Temsilcisi Yakup Can, “Biz, Eğitim Bir Sen ailesi olarak idealimiz merhum Akif İnan’ın dediği gibi, “ Sendikal mücadelemiz, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketidir. Bu bağlamda Türkiye’nin yeniden inşası sürecinde sadece tanık olmanın değil, aynı zamanda yeni dönem için, sorumluluk almış olmanın kıvancını da yaşıyoruz” şeklinde konuşan Can, 2015 yılı Ocak ayında 164 üye ile teslim aldıkları temsilciliğin şuanda 383 üyeye ulaştığını belirtti.
Eğitim Bir-Sen Erzurum İl Başkanı Mustafa Karataş ise, “1992 yılından bu yana azim ve kararlılık ile ilkelerimize bağlı olarak yol alıyoruz. Bu birliğin ve beraberliğin daim olmasını temenni ediyorum. Korku tünellerini yararak buralara kadar ulaştık. Hakk’ın, doğrunun yanında, zulüm kimden gelirse gelsin zulmün karşısında olduk. Dün, başörtüsü olduğu gerekçesi ile okullarından ve kurumlarından çıkarılan öğrencilerle öğretmenlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Kat sayı farkı yüzünden mağdur olan imam hatipli öğrencilerimizi de unutmayacağız. Bu kutlu yolda birlikte yürüyeceğiz ve birliğimizi bozmaya çalışan şer odaklarına fırsat vermeyeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Eğitim Bir-Sen’in geçmişten bugüne nasıl geldiğini anlatan bir slâyt gösterisi sunuldu.
Daha sonra müzik eşliğinde yenilen yemeğin ardından program sona erdi.