Kurulduğu günden bu yana toplum sorunlarına duyarlı yaklaşımı ile Erzurum sivil toplum camiasında öne çıkan Erzurum Kalkınma Vakfı Gençlik Komisyonu (Er-Vak Gençlik) yeni dönemde yapmayı planladığı projelerin daha etkin olabilmesi için istişare toplantısı düzenlendi.
Er-Vak Gençlik komisyonu; uyuşturucu ile mücadele, kadına şiddet, çocuk istismarı, çevre bilinci, obezite ile mücadele gibi toplumda sosyal duyarlılığa en fazla ihtiyacı olan konularda çeşitli faaliyetler yapmayı planlıyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan gençlik komisyonu başkanı Emre Çomaklı, “Geçtiğimiz dönemlerde toplumda sosyal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak amacıyla pek çok proje hayata geçirdik. Bu projeleri genellikle çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik yaptık. Bunları gerek kültür sanat topluluğumuzun geniş kitlelere ulaştığı tiyatro gösterileri ile gerekse konferans ve söyleşiler düzenleyerek yapmaya çalıştık. Bu dönem yapabileceğiz faaliyetleri arkadaşlarımızla değerlendirerek bir program dahilinde planladık. Bilindiği üzere komisyonumuz uzun bir süredir kültür sanat faaliyetleri kapsamında tiyatro gösterileri düzenlemekte ve bu gösterileri ile geniş kitlelere ulaşmakta. Bu alanda yine çocuk oyunlarımız, milli mücadele konulu oyunumuz, çevre bilinci ile ilgili oyunumuz bu dönemde sergilenecek. Diğer yandan kadına şiddet, çocuk istismarı, uyuşturucu ile mücadele ve doğa sevgisi konularında yapacağımız eğitim faaliyetleri olacak. Faaliyetlerimizi daha geniş kitlelere ulaştırmak adına bazı STK’larla ortak çalışmalar yapmayı da planlıyoruz” şeklinde konuştu.