Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Halk Gayrimenkul Yönetim Ortaklığı Anonim Şirketi finansman desteği ile yapılacak olan Erkonut Şehristan’ın temeli düzenlenen törenle atıldı.
İstanbul kapı’da düzenlenen temel atma törenine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İlçe belediye başkanları, Halk Bankası Genel Müdürü Fuat Taşkesenlioğlu, Halkbank GYO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, STK Başkanları, Daire Başkanları ve davetliler katıldı.
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin terör oyunlarını bozacığını belirterek, “Doğulusu batılısı ile Türkiye terör oyununu bozacak. Kimsede bu bozulan oyunda istediği payı alamayacak. Biz ne kadar açılır ne kadar güçlenirsek bu oyunlar bu tuzaklarda bizim başımızdan eksik olmayacaktır. Ama bizde bu anlayış ve bilinçle bunun karşısında dimdik duracağız. Sağ sol olacak, alevi Sünni olacak, cemaat olacak yani kısacası bu oyun bitmeyecek. Bizlerde her zamanki gibi bunların karşısında Erzurum da doğunun kalesinde duracağız. Bizler bu şehre verdiğimiz huzur ve zenginlikle inşallah başaracağız. Bu manada Erzurum Erkonut Şehristanla büyük değere sahip olacaktır” dedi.
Erzurum’un her geçen gün kalkındığı vurgusunu yapan Erzurum AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, “Erzurum her geçen gün kalkınmaya ve gelişmeye devam ediyor. Bugün burada Büyükşehir Belediyesi’nin çok makul bir projeye Halk Bankamızla birlikte gerçekleştireceği yeni konutların temel atma töreninde birlikteyiz. İnanıyorum bu konutlar Erzurum da büyük adımların başlangıcı olacaktır” diye konuştu.
DEVLETİMİZ TERÖR OPERASYONLARINA DEVAM EDİYOR
Devletin terör operasyonlarını hiç durmadan devam ettirdiğini söyleyen Akdağ, “Hakkâri de 8 askerimizin şehit haberini aldım. 8 vatan yavrusu daha bayrak için, vatan için, inançlarımız için, birlik beraberlik ve huzurumuz için hakka yürüdüler, şahadet şerbetini içtiler. Devletimiz operasyonları devam ettiriyor. Biz bunları hep birlikte takip ediyoruz” şeklinde konuştu.
AVRUPA TERÖRLE MÜCADELE’NİN YUMUŞATILMASI NI İSTİYOR
Avrupa’dan terörle mücadele yasasının yumuşatılması gibi bir kavram ortaya attıklarını belirten Akdağ, “Hainlere karşı yürütülen bu mücadelede öyle zamanlarda Avrupa’dan hiç beklemediğimiz hiç yakıştırmadığımız bir ses yükseldi. Son yapılan anlaşmalarla ilgili olarak birazda vize anlaşması ile ilgili olarak ses yükseldi. Terörle mücadele yasasının yumuşatılması gibi bir kavram ortaya attılar. Erzurum’dan çok net bir biçimde ifade ediyorum, bu ifadelerle Türkiye’ye akıl öğretmeye çalışanlar kendi ülkelerinde ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde terör eylemi olduğu zaman alarma geçiyorlar ve gereken bütün tedbirleri alıyorlar. 30 senedir teröre karşı ciddi bir mücadele veriyoruz. Bunun için birçok vatan evladı şehit oldu. Terör temizlene kadar durmak yok” ifadelerini kullandı.
ERZURUM’U MODERN HALE GETİRECEĞİZ
Erzurum’u kentsel dönüşümlerle modern hale getireceklerini söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gelişen teknoloji ile gelişen dünya kentleri kendilerini fiziksel sınırların ötesinde dünyaya anlatmaktadırlar. Erzurum da göreve geldiğimizde bizlerde gelişen dünya kentleri olabilmek için ilk işin kentsel dönüşüm olduğunu gördük. Türkiye de modern ışıkları temsil eden doku ile şehrimizi bizde modern hale getirmeye çalıştık. Erzurum da 22 bölgede kentsel dönüşüm yaptık. Bu dönüşümleri yaparken şehrin sosyal ve kültürel dokusunu koruyarak yapmaya özen gösterdik. Bunları yaparken tek amacımız şehri modern bir hale getirmekti. Şimdi burada da Erkonut Şehristan’ın temelini atacağız. Bu şekilde ki lüks yapılar şehrimize her zaman yakışır duruma gelecektir” dedi.
Halk Bankası Genel Müdürü Fuat Taşkesenlioğlu, “Halk Gayrimenkul Yönetim Ortaklığı’nın gerçekleştirdiği başarılı projelerinde birisini de Erzurum da yapıyoruz. Erzurum’a değer katacağına inandığımız Erkonut Şehristan’ın gururunu yaşıyoruz. Gayrimenkul ortaklığımızın Erzurum’a değer katacağına inanıyoruz. Ayrıca bu proje bizler içinde ayrı bir önem arz etmektedir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Şehristan projesinin temeli atıldı.