Erzurum’un önde gelen STK’larından biri olan Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) değişik alanlarda vermiş olduğu hizmetleriyle göz dolduruyor.
Erzurum’un kalkınması ile ilgili projeler üretip, yol haritaları çizen, şehrin kadim kültürünün korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalar yapan, vakıf geleneğinin yüklemiş olduğu sorumlulukları yerine getirmek için hizmet eden ERVAK siyaset üstü kimliği ile çalışmalarını sürdürüyor.
Son Çalışmaları hakkında bilgi veren ERVAK Başkanı Erdal Güzel, bu yıl 4’üncüsü yapılacak olan tabyalar yürüyüşünde dağıtılmak üzere “1877-1878 Osmanlı Rus Harbinde Aziziye Tabyası Savaşları” isimli kitabı Er- Vak Yayınları arasında çıkarmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Erzurumlu Tümgeneral Vehbi Kocagüney’in kaleme aldığı ve 1965 yılında Genel Kurmay Başkanlığı tarafından basılan kitabın Kocagüney’in torunlarından Mehmet Dağıstanlı tarafından sadeleştirildiğini ve ikinci baskısının Er- Vak tarafından bastırıldığını belirterek, adı geçen kitabı 12 Kasım cumartesi günü yapılacak olan tabyalar yürüyüşündeki manevi havaya tarih bilinci katmak düşüncesi ile ücretsiz olarak dağıtılacaklarını söyledi.
Güzel ,2014 yılında da Tümgeneral Vehbi Kocagüney’in “Erzurum Kalesi ve Savaşları” isimli kitabının ikinci baskısını ERVAK yayınları arasından çıkardıklarını ve ücretsiz olarak dağıttıklarını hatırlattı.
Bir askerin kaleminden çıkan bu değerli eserin, gelecek kuşaklara ışık tutması temenni ettiklerini ifade eden Güzel, Aziziye Savaşı kahramanları, Gazi Ahmet Muhtar Paşa’yı, Kaptan Mehmet Paşa’yı, Fosfor Mustafa Paşa’yı, Ayazpaşa Müezzini Hafız Abdullah’ı, Mehmet Arif Beyi, Musa Paşa’yı, Miralay Bahri Bey’i, Nene Hatun’u, Topal Gülizarı, Name Hatun’u, Haydar kızı Hürmüz’ü ve dün den bu güne ülkenin bekası uğruna canların veren şehitleri minnetle andıklarını, onların aziz hatıraları önünde saygı ile eğildiklerini sözlerine ekleyerek Vehbi Kocagüney’e Allahtan rahmet diledi.