Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Cemal Almaz atandı. İki yılı aşkın süredir vekaleten yönetilen Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Palandöken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Almaz atandı. Almaz’ın atama kararının resmi gazetede yayınlandığı ve hafta içerisinde görevine başlaması bekleniyor.
CEMAL ALMAZ KİMDİR?
1966 Erzurum doğumlu olup merkez Gez Mahallesi nüfusuna kayıtlıdır. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra, 1984 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü kazandı ve 1989’ da iyi bir derece ile mezun oldu. Aynı yıl özel bir dershanede öğretmenliğe başladı. 1991’ de askerliğini Güneydoğu Anadolu’da anti-terör tim komutanı olarak yaptı. Bu sırada Genel Kurmay Başkanlığından üstün başarı belgesi aldı. 1994’te Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine atandı. Erzincan ve Erzurum’da bir müddet çalıştı. Evli ve iki çocuk babasıdır.
EĞİTİMCİ TARİHÇİ YAZAR
2000 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinden ayrılarak Özel Öğretim kurumlarında eğitim faaliyetlerinde bulundu ve idarecilik yaptı. Bu sırada Erzurum yerel gazetelerinde ” Tarih Böyle Diyor” adlı köşe yazarlığı yaptı. Tarih, kültür, bilim, sanat, yerel ve genel yönetimler alanında birçok makale yazdı. İnceleme, konferans ve seminerlere katıldı. Ulusal gazetelerde Şehir Kültürü, Erzurum Tarihi, Yerel Yönetimler başlıkları altında yazılar yazdı. Şehirde yapılan şiir yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. Basılmış şiirleri bulunmaktadır. Yerel televizyonlarda tarih ve kültür alanında üç yıl boyunca” Tarihin Arka Penceresi” adlı programı yaptı. Aylık ve haftalık dergilerde yazılar yazdı. Bir ara yerel siyaset çalışmalarında bulunup, çeşitli sivil toplum örgütlerinde üye ve yönetici oldu. Kpss Tarih, Kpss Anayasa, ÖSS Tarih Soru Bankası, Güncel Bilgiler adlı akademik kitapları bulunmaktadır. Bu alanda çeşitli dergilerde ve yayın kuruluşlarında çalışmalar, basılmış sorular ve rehberlik alanında yazıları bulunmaktadır. Özel eğitim ve kurs yöneticiliği ve danışmanlık görevlerinde bulundu. Lise ve Üniversite yıllarında amatör kulüplerde lisanslı futbol oynadı. Üniversite korosu ile ulusal yarışmalara katıldı ve bir Türkiye birinciliği bir de Türkiye ikinciliği kazandı. Bir dönem şehre düzenlenen turistik gezilerde gönüllü rehberlik hizmetinde bulundu. İyi derecede Osmanlıca okur ve yazar, orta derecede Farsça ve İngilizce bilmektedir.
2007-2008 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine yeniden atandı. Erzurum merkez ilçesi Palandöken’de şube müdürü olarak görev yaptı. İlçe şube müdürlüğü görevinde birçok projeyi hayata koydu ve bizzat yönetti. Halen Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde kurulan İmam Hatip Okulları Platformu Palandöken İlçe Koordinatörlüğü görevini sürdürmektedir.