Tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da 19 gündür devam eden Milli İrade Nöbeti’ne Vuslat Derneği damga vurdu. Yediden yetmiş tüm ihvanları, medrese öğrencileri, hocaları ve personeli ile 15 Temmuz’dan bu yana sokakları boş bırakmayan Vuslat Derneği, her akşam namazından sabahın ilk ışıklarına kadar meydanlarda ki yerini dolduruyor. Milli İrade Nöbeti’nde Vuslat Derneği, 19 gün boyunca 27 bin kişiye çorba dağıttı. Vuslat Derneği medreselerinde eğitim gören ilim talebelerinin okuduğu 2 bin 600 hatim ile Milli İrade Nöbeti’ne destek olmaya devam ediyor.
Erzurum Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci, Vuslat Derneği’nin 19 gündür darbe girişimine karşı dimdik ayakta durduğunu söyledi. Vuslat Derneği’nin gerek manevi gerek sosyal gerekse insani açıdan Milli İrade Nöbeti’ne destek verdiğini aktaran Semerci, Türk Halkı’nın darbecilere karşı en iyi cevabı verdiğini kaydetti. Vuslat Derneği olarak personeli, ihvanları, ilim talebeleri, gönül dostları ve hocaları ile değil 19 gün 190 gün olsa bile meydanlarda baş göstereceklerini belirten Semerci, bu ülkenin sahipsiz olmadığını dile getirdi. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda hareket ettiklerine dikkat çeken Semerci, “Acı bir gerçek olan bu darbe girişimine 79 milyon Türk Halkı bir vücut olarak, darbeye karşı darbe yaparak tarihe adını yazdırdı. Biz de Vuslat Derneği Ailesi olarak 15 Temmuz’dan bu yana 19 gün boyunca başta Onursal Başkanımız Muhammed Şevket Gökşan Hocamız, ilim talebelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ihvan kardeşlerimiz, dernek çalışanlarımız ve hatta kundaktaki bebeklerimiz ile akşam namazından sabahın ilk ışıklarına kadar nöbetimize devam ediyoruz. Elhamdülillah aşevimizde yapılan çorbalarımız, okuduğum dualar, hatimler ile ayaktayız” diye konuştu.
Vatanımızın bekası için 2 bin 600 hatim okuduk
Vuslat Derneği Medreselerinde eğitim gören ilim talebelerinin vatanımızın bekası için 19 günde 2 bin 600 hatim okuduklarını aktaran Semerci, her gün verilen dualarında eksiksiz olarak okunduğunu dile getirdi. Manevi açıdan da Milli İrade Nöbeti’ne destek olduklarına vurgu yapan Semerci, “Medreselerimizde eğitim gören ilim talebelerimiz, hafızlarımız ülkemizin bekası için dua ediyorlar. 19 günde talebelerimiz 2 bin 600 adet hatim okudular. Bunun dışında normal dualara da devam ediyorlar. Bu mücadeleye Allah’ın izniyle devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Vuslat Derneği’nin Milli İrade Nöbeti’nde sosyal yönden de hizmetlerine devam ettiğini ve 27 bin kişiye sıcak çorba ve ekmek dağıttığını belirten Semerci, Başkomutan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eve dönebilirsiniz talimatını beklediklerini ve çorba dağıtımının da o talimat gelene kadar devam edeceğini dile getirdi. Hain darbe girişimini lanetlediğini aktaran Başkan Semerci, “Erzurum Vuslat Derneği olarak 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimine karşı tavrımızı net bir şekilde gösterdik. O gün Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokağa döküldük ve milli irade nöbetimize başladık. Sokaklarda vatanı için bekleyen, nöbet tutan kardeşlerimize çorba ve ekmek dağımı yapmaya karar verdik. 19 gündür de bu dağıtımlarımız devam ediyor. İnsanlar burada sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutuyorlar. Bizler de çorba ikramlarımız ile onlara destek oluyoruz. Akşam 22.00’dan sabah namazına kadar dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 27 bin vatandaşımıza ikramda bulunduk. Çok güzel tepkiler de aldık. Allah bu milletimize, bu devletimize zeval vermesin. Çorba ve ekmek ikramlarımız Cumhurbaşkanımız’ın eve dönebilirsiniz talimatını vermesi ile sona erecek. Bizlere destek olan vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Türk Halkı’nın darbecilere karşı net tavrı ile vücutlarını siper ederek en iyi cevabı verdiğini aktaran Semerci, “Bizim bir vatanımız var başka bir vatanımız yok. Şunu da atlamadan söylemek lazım; bu ümmete geçmişte abilik yapan Osmanlı’nın torunları olarak Allah’a şükür o abiliği bugünde göstermiş oluyoruz. Sancak düştüğü yerden kalkar. Bunlar da doğum sancılarıdır. İnşallah daha güzel işler olacak. Bir bakımdan bu darbe girişimi ümmetin ayağa kalkmasına, uyanmasına vesile olmuştur. Gerçek manada bu ümmeti toparlayacak, abilik yapacak Türkiye’mizdir. Ki kısa bir zamanda da bunun gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu günlerde o hainlerin son günleridir. Ki sabah tanına en yakın olan zifiri karanlıktır. Bunlar karanlık günleri, geceleriydi. Elhamdülillah atlattık. Yediden yetmişe insanlar vücutlarını tanklara, silahlara siper yaptılar. Et tabiri caizse demiri durdurdu” dedi.
19 değil 190 günde olsa bile nöbete devam edeceğiz
Vuslat Derneği olarak değil 19 gün değil 190 gün olsa bile meydanlarda nöbete devam edeceğini dile getiren Semerci, “Daha öncede demiştik onlar Allah’ın şu ayetini unuttular; Vemekerû vemekeraallâh vallâhu gayrul mekirin. Onlar tuzak kurar Allah o tuzağı başlarına çevirir. Çünkü tuzakların en hayırlısı Allah Azle ve Celle’dedir. Biz 19 gün değil 190 gün olsa bile bu nöbete devam edeceğiz. Vatanımızın, milletimizin, devletimizin yanında hainlere karşı hareket edeceğiz. Allah bu millete, bu devlete zeval vermesin.” şeklinde konuştu.