DAP İdaresi ile Erzurum İl Müftülüğü arasında, Palandöken İlçesinde 3 adet ‘Semt Kütüphanesi’ kurulmasıyla ilgili protokol imzalandı.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, DAP İdaresi Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök, semt kütüphanesi kurulacak camilerin imamları ile dernek başkanları katıldı.
Demir: “kütüphaneler bulundukları semtlerin değerini artırır”
İmza töreni öncesi konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, projenin öneminden bahsetti. Bölge illerinde kurulması düşünülen semt kütüphanelerinin pilot uygulamasının 2015 yılında, Erzurum’da başladığını ifade eden Başkan Demir, düşünsel gelişime katkı sağlayacak bu uygulamanın hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Demir, “DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesiyle hedeflenen amaç, bölgede 87 farklı noktaya semt kütüphanesi kurmak. Söz konusu projeyi yılsonuna kadar tamamlayarak, kitapsever herkesi kütüphaneyle buluşturmak en büyük arzumuz. Özellikle yoğun yerleşimin olduğu Palandöken ilçesindeki Selimiye, Palandöken ve Yıldız Cami’lerinin kullanılmayan ve atıl durumda bulunan alanlarında gerekli düzenlemeler yapılarak, kütüphane haline dönüştürülecek” dedi.
Kütüphaneler, insanların zaman geçirmekten keyif aldıkları yerler ve bulundukları semtlerin değerini artıran önemli yapılarda olduğunu belirten Başkan Demir, şunları kaydetti: “Kütüphaneler, bir bakıma kentsel gelişimin dayanak noktalarıdır. Böylece; kütüphane ile mahalle arasında bir bağ oluşturarak, daha samimi ilişkilerin yaşandığı bir ortam sağlanmış olacak ve atıl durumda olan yapılar, kamu kaynaklarının isabetli kullanımıyla da beşeri sermayenin gelişmesine katkı sağlanmış olacaktır. Kitap ve sanatın olduğu yerde karanlık olmaz, bağnazlık olmaz. Beden eğitimi vücut için ne ise, okumakta beyin için odur. Bunun için, İdare olarak, proje kapsamında çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz”
Büyük: “kütüphaneler, güzellikleri bünyesinde barındıran önemli mekanlardır”
Kütüphanelere birer kültür evi gözüyle baktıklarını söyleyen Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin kolayca ulaşabilecekleri, kültürel faaliyetlerini gerçekleştirilebileceği, çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirebilecekleri aynı zamanda okuma alışkanlığının kazandırılacağı semt kütüphanelerinin kurulumuna destek olan DAP İdaresine teşekkür etti.
Büyük, şunları söyledi: “Kitaplar birer ışıktır. Yol gösterir, karanlıkları aydınlatır, ufuk açar. Kitap okuyan insan da kendisini geliştirir. Bu güzellikleri bünyesinde bulunduran mekanlar ise kütüphanelerdir. Hali hazırda 3 kütüphane için tasarımlar yaptırılmış olup malzeme satın alımları gerçekleştirilmiştir. İnşallah bu yılın sonuna kalmadan, bu muazzam enerji yayan semt kütüphanelerini kitapseverlerin hizmetine sunmuş olacağız. Kurulacak kütüphanelerin hayırlı olmasını diliyor, DAP İdaresi’ne teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından protokol imzalandı.