Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce 10-16 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, engelliler haftası dolayısıyla kapsamlı bir program hazırladıklarını belirterek, program hakkında bilgi verdi.
Engelliler haftasının önemine değinen Zil, şöyle konuştu: “Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Doğuştan veya daha sonradan bazı sebeplere bağlı olarak gerçekleşen engelli olma hali, her insanın karşılaşabileceği durumlardan biridir. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır. Ülkelerin sağlık, eğitim ve ekonomik göstergelerinde engelli nüfusun yaşam düzeyi ve engelli nüfusa sunulan hizmetlerin kalitesi önemli bir yer tutmaktadır.”
Bir haftalık programda çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Zil, şunları söyledi:
“10 Mayısta Erzurum AVM’de saat 13:00 ve 16:00 arası engellilere yönelik, stant kurulacak, Fidan dikimi yapılacak ve kültür gezisi gerçekleştirilecek. Engellilerin oluşturduğu takımlarla futbol müsabakası yapılacak. Tortum Şelalesi’nde engellilere şölen düzenlenecek.”
Zil, Erzurum’da tüm engelli derneklerinin bir arada bulunacağı bir etkinlik haftası gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.