Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nce yapılan açıklama ile vatandaşlar karla karışık yağmur, fırtına ve zirai don konusunda uyarıldı.

Meteorolojik değerlendirme ve uyarıda; yapılan son değerlendirmelere göre; yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Cuma günü ilk saatlerde Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı, rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(50-65 kmsa) eseceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Meteorolojik değerlendirme ve uyarı doğrultusunda; meydana gelebilecek kuvvetli rüzgar sebebiyle soba ve doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmeleri, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar ve zirai don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgede, yarın öğle saatlerinden sonra yağış beklendiği belirtilen açıklamada, “Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, cuma günü ilk saatlerde Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı,

Hava sıcaklığı: Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının cuma günü hissedilir derecede azalacağı, ancak hafta sonundan itibaren tekrar yükseleceği,

Rüzgar: Rüzgarın, perşembe günü bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-65 km/saat) eseceği, tahmin edilmektedir.

Uyarı: Beklenen kuvvetli rüzgâr sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (soba ve doğalgaz kaynaklı karbon monoksit zehirlenmeleri, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar vb.) Karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Zirai don uyarısı: Cuma ve Cumartesi günleri gece ve sabah saatlerinde Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden zirai faaliyette bulunan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.