Erzurum’da Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor projesi hayata geçirildi.
Proje ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri ve Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası’nda barınan 33 kız ve erkek çocuğa bilgisayar programcılığı eğitimi veriliyor. Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor Projesi, Habitat, Microsoft ve Finansbank ortaklığında gerçekleştirilen çocukların teknoloji çağında tüketici konumundan çıkıp üretici konumuna gelmesini destekliyor. Yakutiye Gençlik Merkezi ve Çocuk Evlerinde düzenlenen eğitim programında çocukların algoritma kavramını anlamalarını ve hayatlarının her anında kullandıkları algoritmayı; daha etkili şekilde kullanmaları, sağlanacak.
ÇOCUKLARIMIZIN ANALİTİK DÜŞÜNME YETENEĞİ ARTACAK
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil İlbaş, projeyle çocukların bilişim alanında gelişeceğini belirterek, teknolojik gelişmelere ayak uydurma konusunda söz konusu eğitimin önemli bir yer edindiğini ifade etti.
Microsoft Türkiye, Finansbank ve Habitat, Türkiye’nin bilişim alanındaki geleceği açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten İlbaş, “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor Projesiyle, çocuklara küçük yaşlardan itibaren programlama eğitimleri verilerek bir bilişim üssü haline getirilmesi planlanıyor. Projeyle çocuklar programcılıkla tanıştırılacak ve bu sayede küçük yaşlardan itibaren analitik düşünmeyi öğrenerek programcı bilincine sahip olacaklar. Çocuk Evleri ve Çocuk Yuvamızda barınan çocuklarımız projeye yoğun ilgi gösteriyor” dedi.