Erzurum’da, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulu’nda tören düzenlendi.
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, 15 Temmuz’da hayatını, canını feda eden şehit ve gaziler ile milletin gösterdiği irade sayesinde, eğitim öğretim yılı açılışını büyük sevinç ve mutluluk içinde yaptıklarını ifade ederek, “18,5 milyon öğrenci ve 930 bine yaklaşan öğretmenle eğitim öğretim yılına sorunsuz başladık. "Milli Eğitim Bakanlığı son 14 yılda bütçesini 10 kat artırarak, eğitim bütçesini de bütün bakanlıkların önüne geçirmiş ve derslik başına düşen öğrenci sayısını Avrupa standartlarına yaklaştırmıştır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 800 bin öğrencinin taşımasını ve öğle yemeğini veren Milli Eğitim Bakanlığı, geleceğimizin teminatı gençlerin yetişmesi konusunda ihtiyaçların, imkanların yerine getirilmesi adına üzerine düşeni yapmaktadır." dedi.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Orhan Deligöz ve Mustafa Ilıcalı, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundular.
Vali Seyfettin Azizoğlu ise eğitimin milli bir mesele olduğunu, tüm kurumların konu üzerinde hassasiyetle durması gerektiğini belirtti.
Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler ellerindeki Türk bayraklı balonları uçurdu, şiirler okudu.
Tören "15 Temmuz Şehitleri" konulu fotoğraf sergisinin gezilmesiyle son buldu.