Geleneksel hale gelen ümmet bayramlaşması bu bayramda da devam etti. Bayramın son gününde Müceldili konağında gerçekleşen bayram kahvaltısında yaklaşık on ülkeden yüz kişi katıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Gençlik Kolları ve Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneğinin (ERULDER) birlikte organize ettiği kahvaltı renkli görüntülere sahne oldu. Değişik sebeplerden ülkelerine gidemeyen uluslararası öğrenciler Müceldili Konağında bayram sabahında bir araya gelmekten oldukça fazla mutlu oldular. Duygularını ifade eden uluslararası öğrencilerden Hasan İsoev, Erzurum’da olmaktan mutlu olduğunu, ülkesinden binlerce kilometre uzaklıkta olmasına rağmen kendisine ve diğer misafir öğrencilere rehberlik yapan herkese teşekkür etti. Yapılan kahvaltının ardından Suriyeli İlahiyat fakültesi öğrencisi Hani İslam aleminin selameti için dua etti. Milyonlarca mülteciye ev sahibi olan ülkemiz de bu dua unutulmadı. ’’Allah bu ensarlar ülkesini hep güçlendirsin, daima muzaffer kılsın.’’ diyerek dua sonlandırıldı.
Duanın ardından kahvaltıya katılan herkes yanındakilerle kucaklaşması duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.
Bayram kahvaltısı Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu’na, ERULDER Başkanı Ertan Halit Aksakal tarafından verilen hediyenin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.