Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından oluşturulan mülteci ve sığınmacılar komisyonu toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde yapıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, başkanlığında yapılan ’Suriyeli Yetim ve Öksüz Çocuklar Komisyon’’ toplantısına Göç İdaresi, Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye Belediyesi, Aziziye Belediyesi, Palandöken Belediyesi, Erzurum Kalkınma Vakfı, İHH, Ebu İshak Vakfı, temsilcileri katıldı.
İlbaş, mülteci ve sığınmacılarla ilgili anketler düzenlediklerini belirterek, bu anketlerde sığınmacı ve mültecilerin sosyo ekonomik profillerinin analiz edildiğini ifade etti.
lbaş, sağlık komisyonu, psikososyal destek komisyonu ve Suriyeli mülteciler, sığınmacılar saha komisyonları oluşturduğunu belirterek, komisyon çalışmalarıyla mülteci ve sığınmacıların kayıt altına alındığını söyledi.
KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON SAĞLANIYOR
Komisyon toplantıları sonucunda çalışmaların devam ettiğini belirten İlbaş, şöyle devam etti:
‘’Suriyeli çocuklarının eğitiminin sağlanması, Suriyeli çocuklar için çeşitli kurslar açılması, olumsuz barınma koşullarının iyileştirilmesi, boş olan deprem konutlarına Suriyeli ailelerin yerleştirilmesi, Suriyeli ailelere evde bakım hizmeti verilmesi, ihtiyaca yönelik kalıcı çözümler üretilmeli, mültecilere faydalanacakları hizmetler konusunda bilgilendirici broşür hazırlanması, mültecilere karşı yerli halkın ön yargılarının aşılması konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi, özel hastaneler yönetmeliğinde belirtilen yüzde 3 yoksul vatandaşa yönelik kontenjandan, sağlık hizmetlerinden yararlanamayan mülteci ve sığınmacıların yararlanması için gerekli çalışmaların yapılması sağlanmaktadır’’
İlbaş, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından mültecilere yönelik olarak düzenlenen verileri de katılımcılarla paylaştı.
Toplantıda ayrıca diğer kurum temsilcileri, sığınmacılara ilişkin yaptıkları çalışmaları ve konuyla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.