Merkezi Erzurum’da bulunan Şafak Bilgi Teknolojileri, yeni bir şubesini Malatya’da açtı.
Genel Müdürlüğünü aynı zamanda Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli’nin yaptığı Şafak Bilgi Teknolojileri, yeni şubesiyle Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki hizmet ağını daha da güçlendirmiş oldu.
Erzurum’da büro makinaları, güç elektronik, otomasyon, enerji sistemleri, dokümantasyon ve baskı sistemleri alanında 48 yıldır faaliyet gösteren Şafak Bilgi Teknolojileri, bölgede yerinden hizmet halkalarına bir yenisini daha ekledi. Şafak BT’nin Malatya Şubesi, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’nın da katıldığı bir törenle geçtiğimiz günlerde dualarla hizmete açıldı. Dokümantasyan ve baskı sistemleri ile güç elektroniği alanında ün yapmış olan Xerox, İnform, Epson, Lidya, Unitome ve Summa gibi markaların direktörleri ve yetkililerinin de hazır bulunduğu açılışta konuşan Şafak Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü A. Mustafa Güvenli, şirketin 48 yıllık geçmişi hakkında kısaca bilgi verdi. Güvenli, 1968 yılında sadece büro makinaları alanında faaliyet göstermeye başlayan şirketin, alanını 1996 yılında genişleterek güç elektronik, otomasyon ve enerji sistemleri sektörüne girdiğini hatırlattı. O yıllarda bölgede bu alanda faaliyet gösteren altyapı sahibi bir firma bulunmadığına dikkati çeken Güvenli, Şafak BT’nin böylece Doğu Anadolu Bölgesi’ni Türkiye’nin metropol kentlerine bağımlı olmaktan kurtardığını kaydetti.
GÜVENLİ: BÖLGEDE BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURDUK
Şafak BT’nin daha sonra dokümantasyon ve baskı sistemleri alanına girerek hizmet yelpazesini daha da genişlettiğini anlatan Güvenli, "Türkiye ile 1989 yılında tanışmış olan Xerox gibi bir dünya markası, Doğu Anadolu Bölgesi ile ancak 11 yıl sonra buluşabildi. Bu da Şafak Bilgi Teknolojileri ile mümkün oldu" dedi. Şu anda Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 16 ilde satış ve servis hizmetlerinin kusursuz bir biçimde yürütüldüğünü dile getiren Güvenli, "Bizim bir tek amacımız var; o da müşterilerimize kaliteli hizmeti yine kaliteli markalarla ulaştırmaktır" dedi.
Bölgede büyük bir boşluğu dolduran Şafak Bilgi Teknolojileri’nin bölgedeki hizmet ağını daha da güçlendirme hedefine doğru Allah’ın izniyle emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Genel Müdür Güvenli, Malatya’da açılan şubenin bu hedef istikametinde atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi. Şafak Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Güvenli, kendilerine Malatya’da gösterilen yakın ilgi ve alakadan duyduğu mutluluğu dile getirerek, başta Önder Dursun İç Mimarlık olmak üzere tüm Malatyalılara teşekkür etti.
Malatya Valisi Süleyman Kamçı da, tanınmış markaları Malatya ile buluşturan Şafak Bilgi Teknolojileri’ne söz konusu yatırımdan dolayı teşekkür etti. Marka direktörlerinin de birer konuşma yaptığı açılış töreninde daha sonra kurdeleler dualar eşliğinde kesildi. Ardından Genel Müdür Güvenli, açılışa katılan misafirlerine Şafak BT Malatya Şubesi’ni gezdirdi, bilgiler aktardı.