Erzurum’un demokrasi nöbetinde dadaşlar, Başkomutan’ın emri doğrultusunda meydanları terk etmedi. Yakutiye Kent Meydanı’nda ay yıldızlı Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Vatan deyince Erzurum, Erzurum deyince vatan akla gelir. Bugün burada bu bayrak nöbetinde, bu demokrasi nöbetinde Çanakkale’nin, Nene Hatun’un ruhunu yeniden yaşıyoruz. Sizler 19 gündür bu demokrasi meydanlarında dosta, düşmana hatta okyanus ötelerine çok önemli mesajlar verdiniz. Sizler Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ferasetiyle 780 bin kilometrelik vatan sathında bir destan yazdınız” dedi.
Demokrasi zaferinin Türk tarihine altın harflerle yazıldığını ifade eden Başkan Sekmen, “Bu destan aynı zamanda bütün insanlık için ibret verici derslerle doludur. Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran bu zafer kalemle değil, kan ve vatan sevgisiyle yazılmıştır. Bu vatan, 15 Temmuz’da yok edilmek istenen, özgürlüğünden yoksun bırakılmak istenen bir milletin, işgal edilmek istenen vatanı uğruna canını seve seve feda ederek ölüme koşan cesur mücahitlerin, kahramanların, yiğitlerin ülkesidir. Bu zafer, sadece cuntacılara karşı değil, dünyayı yöneten yedi düvele karşı kazanılan büyük bir zaferdir. Çanakkale’de mücadele ettiğimiz o yedi düvel yine bu 15 Temmuz darbe girişiminin içerisindedir. Yine bu hain kalkışmanın arkasında yedi düvel denilen ve tek dişi kalmış canavar olarak nitelendirilen batılıların hepsi bulunmaktadır. Hepsi, hasta adam dedikleri Türkiye Cumhuriyeti’nin ayağa kalkmasından, kalkınmasından, ilerlemesinden rahatsızlar. İşte bu, yeniden büyük Türkiye’nin kurulması heyecanı, aşkı, sevdası onları rahatsız etti. Türkiye’nin yükselişini engellemek isteyenler, biz bu hasta denilen adamın ayağa kalkmasını nasıl önleriz, nasıl durdururuz, nasıl birbirine kırdırırız diyerek, bir yandan PKK, bir yandan DAEŞ, biryandan da FETÖ terör örgütleriyle bu millete diz çöktürmenin, bu milleti yeniden kendilerine el açtırmanın gayreti içerisindeler. En son oyunlarını oynadılar. Dediler ki, biz 15 Temmuz akşamı bu milleti içinden işgal edelim. Kurumları aracılığıyla bu ülkeyi ve bu milleti işgal edelim. Ama düşünemediler ki, bu 79 milyon aziz millet var ya, vatanı için, milleti için, Allah uğrunda canını seve seve veren, Allah yolunda öldürülenleri kesinlikle ölüler sanmayınız. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında rızıklandırılırlar diye buyuran Cenab-ı Hakk’ın ayeti kerimesine, ölürse şehit, kalırsa gazi olacağına inanmıştır.” ifadelerini kullandı.
“VATAN SEVGİSİ İMANDAN GELİR”
Aziz milletin 15 Temmuz akşamı yeniden kükrediğini, yeniden özüne döndüğünü belirten Başkan Sekmen, “Ey Batı, ey işgalciler, ey darbeciler, yeter artık, yeter. Mazlum milletleri sömürdünüz, Afrika’yı sömürdünüz, Asya’yı sömürdünüz, bir parça aş, ekmek bulamayan milletleri ezim ezim ezdiniz. Bir eli yağda, bir eli balda olan bu sömürgeciler oyun üzerine oyun tezgâhladılar ve tezgâhlamaya da devam ediyorlar. Biliyorsunuz, su uyur ama düşman uyumaz. Her türlü oyunu deniyorlar. Kılıktan kılığa giriyorlar. Hepimiz uyanık olacağız. Bu tek dişi kalmış batılı güçlere gerekli cevabı her zaman vereceğiz. Gençlerimize, evlatlarımıza sahip çıkacağız. Evlatlarımıza, gençlerimize mutlaka milli ve manevi değerlerimizi öğreteceğiz ki, vatan evlatlarımız, yavrularımız, gençlerimiz başka milletlerin taklitçisi olmasın, onların peşine düşmesin, onların uşağı olmasın, onların ajanı olmasın. Biz biliriz ki, vatan sevgisi imandandır. İmanı olan mutlaka vatanını sever. Vatanını asla işgalcilere, cuntacılara, sömürgecilere peşkeş çekmez. Vatan, millet, devlet ve bayrak uğruna canlarını veren bu aziz kahraman şehitlerimizin ruhları şad olsun. Demokrasi zaferiyle bağımsızlık inancı ve azmini tüm dünyaya gösteren milletimiz, o gece esarete karşı olağanüstü bir savunma örneği sergiledi. Millet olarak büyük bir özverinin sonucu kazanılan demokrasi zaferinin onur ve gururunu daima yüreklerimizde hissedeceğiz. 15 Temmuz gecesinden bu yana kadar sergilediğiniz vatanseverlik duygunuz, hiçbir beklentiniz olmadan demokrasi meydanlarına koşarak, o meydanlarda nöbet tutmalarınız var ya birilerini ürküttü, birilerini korkuttu. Bu millet artık hasta millet değil. Bu millet kardeşliği özlemiş. Evlatlarımıza özgür, bağımsız bir Türkiye bırakalım. Dadaş, bayrağı için yaşar, namus ve vatanı için şehit olur. Buradan sesleniyoruz; Ey dünyayı yöneten güçler, siz 1 milyar 700 milyonluk İslam âleminin temsilcilerini oraya almadınız. Kendi kendinize bir düzen kurdunuz. Ama biliniz ki dünya beşten büyüktür. Biz de orada temsil edilmek istiyoruz. Mazlum milletleri, Müslüman milletleri biz de orada savunmak istiyoruz. Kendi kendinize kurduğunuz düzenle bu milleti ve mazlum milletleri asırlarca hep yöneteceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz.” diye konuştu.
“AZİZ MİLLETİMİZ YENİDEN AYAĞA KALKIYOR”
“Aziz milletimiz yeniden ayağa kalkıyor. Kürt’üyle, Türk’üyle, Acem’iyle, Arap’ıyla, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle yeniden kükrüyor” diyen Başkan Sekmen, “İşte bakın, ‘Biz de buradayız. Biz hak yemeye değil, haksızlığı önlemeye geliyoruz. Biz ezmeye değil, ezilenleri kurtarmaya geliyoruz. Hakkı ve adaleti orada temsil etmeye geliyoruz’ diye kükrüyor ve seller gibi akıyor. Önünde duramazsınız. 15 Temmuz’da ne zannettiniz? İçeriden birilerini satın alalım, cuntacı yaparak bu milletin üzerine salalım dediniz, ama düşünemediniz ki, bu millet hürriyete, özgürlüğe, istiklale âşıktır âşık. İşte arslanlar gibi kükredik, seller gibi coştuk. Allah dirilişi mübarek etsin. Allah dirilişi daim eylesin. Allah bu millete yeniden kalkınmayı, yeniden büyük Türkiye olmayı göstersin. Bunun için, güçlü devlet, güçlü millet istiyoruz. Bilelim ki, düşmanın oyunu bitmez ama Sütçü İmamlar da, Ömer Astsubaylar da bitmeyecek. Vatanımıza, milletimize, devletimize, bayrağımıza sahip çıkmaya ve yeniden büyük Türkiye’yi kurmaya gayret edeceğiz. Bizler hep beraber yeniden büyük Türkiye’yi kuracağız. Her yerde söylüyorum, vatanı sevmek sadece lafla değil icraatla olur icraatla… Biz de Erzurum’dan, bu vatana sahip çıktığımızı her daim göstereceğiz. Erzurum’da belediye hizmetlerinin yanı sıra kalkınmaya da hep önem veriyoruz. Ticaret ve sanayiyi geliştirmeye özen gösteriyoruz. Çünkü Erzurum tarihi itibariyle mukaddes bir şehirdir. Bu mukaddes şehri, kadim şehri ayağa kaldırmak da hepimizin görevidir. Biz öncülük yapacağız ve bu şehri yeniden ayağa kaldıracağız.” şeklinde konuştu.
Milli irade gecesinde Lalapaşa Cami İmam Hatibi Emrullah Kaçar Kur’an tilavetinde bulundu. Ünlü komedyen Recep Demirkaynak gecede gösteri yaparken, Dadaşın Gönül Sesi Grubu da sevilen kahramanlık türkülerini Erzurumlularla birlikte seslendirdi.