Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un Erzurum’a kazandırdığı en önemli eserlerin başında gelen Yakutiye Kent Meydanı, darbe girişimi sonrası meydanlara akan Erzurum insanının toplandığı yer oldu. Günlerdir her akşam Erzurum’un toplandığı alan, aynı zamanda Erzurum’un ilk ve tek kent meydanı özelliği taşıyor.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un 2010 yılı Eylül ayında başlayıp, 2011 yılı baharında hizmete açtığı Yakutiye Kent Meydanı, Erzurum insanının tadı damağında kalan ramazan etkinlikleriyle buluşmuştu insanla. Belediye Başkanı Ali Korkut, çevreden geçenlerin fark edemediği Yakutiye Medresesinden ismini alan Yakutiye Kent Meydanının şehrin göbeğinde bir değer olduğunu belirtti. Korkut, "Biz göreve geldiğimizde bu alan ağaç örüntüleriyle kaplanmış, çevreden içerisi görünmeyen, içerisinden geçmeye insanımızın korktuğu yer haline gelmişti. Proje hazırladık, ilgili kesimlerin görüşlerini aldık ve işe başladık. Şimdi Yakutiye Kent Meydanı, Erzurum’un ilk ama şüphesiz değeri ve kıymeti hiç bitmeyecek, şehir merkezinde bir elmas edasıyla insanın buluştuğu nokta oldu. Yakutiye Kent Meydanı, şimdi de demokrasi için atan yüreklerin toplandığı, bir araya geldiği, teheccüt namazı kıldığı alan oldu. Böyle bir eserde imzam ve emeğim olması elbette beni gururlandırıyor" dedi.
Yakutiye Kent Meydanı, her akşam demokrasi nöbeti için toplanan Erzurumluların merkezi olurken, Erzurum’dan Türkiye’ye ve dünyaya bu meydandan Erzurum insanının demokrasi aşığı sesi yükseliyor.