Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yüksek Askeri Şura Kararları sonucu 9. Kolordu Komutanlığı’ndan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na atanan Korgeneral Şeref Öngay ile Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan Jandarma Genel Komutan Yardımcılığına atanan Korgeneral Ali Lapanta’nın onuruna yemek verdi. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ile kamu kurumlarının diğer yetkilerinin katıldığı programda konuşan Başkan Mehmet Sekmen, “Takribi olarak iki yıldır beraber çalıştığımız 9’ncu Kolordu Komutanımızın ve Jandarma Bölge Komutanımızın Ankara’ya tayini çıktı. Korgeneral Şeref Öngay Paşamız, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na atandı. Hem komutanımızın hem de kıymetli eşlerinin onuruna düzenlenen bu güzel buluşmada sizlerle bir aradayız. Hem Kolordu Komutanımız hem de Jandarma Bölge Komutanımızın
önemli çalışmaları oldu, birlikte güzel anıları paylaştık. İki komutanımız da inşallah yeni görevlerinde ülkemize çok güzel hizmetler verecekler. Silahlı Kuvvetlerimizin bölgede etkinliğini ve önemini çok iyi biliyoruz” dedi. “Şehrimizin gelişmesine hep beraber katkıda bulunacağız. Biz ne kadar etkin ve gayretle çalışırsak şehrimizin gelişmesi de o kadar hızlı olur” diyen Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Geçmişte devletimiz kurulurken bu şehirde şehit olan, gazi olan değerli büyüklerimizi de hayırla yâd ediyoruz. Onların, o gayretleri olmasaydı bugün bu şehir başka ellerde olabilirdi. Atalarımız canları pahasına nasıl gayret ettilerse, biz de onların şanlarına, şereflerine, verdikleri o şanlı mücadeleye layık bir şekilde vazifemizi yerine getirebilirsek inanıyorum ki bu kadim şehir çok daha güzel günlere ulaşacak, ülkemiz güzel günlere kavuşacak. Erzurum’a yeni atanan başta valimiz olmak üzere yargı mensuplarımız ve kurum yöneticilerimiz var. Onlara da hoş geldiniz diyorum, başarılar diliyorum. İnşallah bu güzel şehre sizlerle beraber güzel hizmetler sunacağız. Gelişmiş ülkelere baktığımızda onların bizden farklı olmadığını, ama çalışmaları ve gayretleri sonucu şehirlerin, ülkelerin her alanda farklı noktaya taşındığını görüyoruz.”
“ÖNGAY PAŞAMIZLA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da, Korgeneral Şeref Öngay ile önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Vali Azizoğlu, şunları kaydetti: “Konuşmaların en zoru böyle veda konuşmalarıdır. Konuşmaların en zor olduğu anlardır vedalar. Ben de paşamızla çok uzun süre beraber çalıştım. Komutanımızla neredeyse iki seneyi geçecek kadar büyük bir mesai harcadık. Samimiyetle şunu ifade etmek istiyorum; Sayın Paşamızı ben geç buldum, erken kaybediyoruz. Keşke burada kalsalardı da biraz daha birlikte beraber çalışsaydık. Benim için en büyük abidir, en büyük dosttur. Hem tecrübeleriyle, bilgisiyle bize yol gösteren, önümüzü açan, ufuk açan bir büyüğümüzdür. Ama şunu memnuniyetle ifade ediyorum ki devletimiz paşamızı ülkemiz için daha önemli hizmetler ifa etmesi için Ankara’ya görevlendirdi. Ankara’da ülkemizin başkentinde, ülkemiz için, devletimiz için, Silahlı Kuvvetlerimizin yeniden yapılandırılmasıyla alakalı güzel çalışmalar yapacaklardır. Buna yürekten inanıyorum. Erzurum Valisi olarak Erzurum halkı adına Erzurum’daki hizmetleriniz için teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki hayatınızda huzur ve başarılar diliyorum.”