Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum’da 15 gündür devam eden demokrasi nöbetine, Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın ile yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte katıldı.
15 Temmuz hain darbe girişimine tepki göstermek için Yakutiye Kent Meydanı’nda her gün sabah namazına kadar demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara eşlik eden ETSO yöneticileri, meydanı dolduran vatandaşlara karanfil dağıtıp, ikramlarda bulundular. Milli iradeye sahip çıkan ve aileleriyle birlikte meydanda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara karanfil dağıtan ve ayaküstü sohbet eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ülke bütünlüğüne ve iradesine sahip çıkan ve hiçbir ayrım gözetmeksizin birbiriyle kenetlenen Erzurum halkına teşekkür etti.
Başkan Yücelik şunları söyledi; “Milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde yuvalanmış bir grup hainin darbe girişimi; vatansever asker ve polisimiz ile meydanları doldurarak vatanına sahip çıkan siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve yağan kurşunlara göğsünü siper ederek şehit olan ve yaralanan vatandaşlarımız sayesinde önlendi. Allah’a çok şükür, gücünü milletten almayan bir grubun bu hain girişimi sonuçsuz kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımızın ifade ettiği gibi tüm vatandaşlarımızı demokrasinin ve milli iradenin yanında olmaya çağırıyoruz. Ülkemizin geleceğine yönelik bu tehdidi bertaraf ederken hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah onlardan razı olsun.”
Başkan Yücelik ayrıca, iş dünyası olarak her zaman demokrasiden yana, devletin ve milletin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.