ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, 10 Kasım dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal’i hayata veda edişinin 78. Yıldönümünde sevgi, rahmet ve minnetle anmaktayız” dedi.
Prof. Dr. Yaylalı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kurtuluş Savaşımız sonrası bu cennet vatanı bizlere yadigar bırakan atalarımızın gösterdiği hedefler doğrultusunda muasır medeniyetler çizgisine ulaşmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. “Yurtta sulh, cihanda sulh” doktrini ışığında, dünya barışı, evrensel hukuk kuralları, insan hakları ve en temel de de yaşam hakkı için milletçe verdiğimiz mücadele aşikardır. Çevremizde olup biten gelişmelerden münezzeh bir şekilde istikbale yürümenin namümkün olduğu kanaatindeyiz. Bu sebeple eğitimin de, hukukun da, yaşam ve insan hakkının da temelinde “barış” olması gerektiği bir gerçekliktir. Dünya Gazi Mustafa Kemal’in de işaret ettiği “Sulh” ortamına günümüzde de hala muhtaçtır.
Eğitimden sağlığa, sanattan kültüre, sosyal yaşamdan ekonomik hayata kadar pek çok konuda pek çok yeniliğin yaşandığı Cumhuriyetin ilk yıllarında benimsenen her şartta “Tam Bağımsızlık” ilkesinden hareketle tüm vatandaşlarımızın üzerine düşen vazifeyi yerine getirme gayreti takdire şayandır. “Vatanını en çok seven vazifesini en iyi yapandır” sözleriyle bizlere aslında yapılması gerekeni gösteren Gazi Mustafa Kemal, imkansızlıklar içinde bir ülkenin nasıl küllerinden doğacağını da tüm dünyaya göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman ecdadımızı, bizlere bu toprakları yurt kılan şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum.”