Erzurum Valiliği tarafından organize edilen Tabyalara Saygı Yürüyüşü ’ne katıldık. 93 Harbi olarak da bilinen ve bundan 139 yıl önce, 1877-1878 yıllarında gerçekleşen Osmanlı-Rus Savaşı’nın en zorlu muharebelerinin geçtiği Erzurum Tabyaları yürüyüşü ile şehit ve gazilerimiz anıldı.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yürüyüşe Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı öncülüğünde, Rektör Yardımcılarımız, Dekanlarımız, Akademik ve İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.
Kahraman Ecdadımıza, şehit ve gazilerimize Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, tarihin en zorlu savaşlarından birinin yaşandığı tabyalar gezildi.
Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu’nun kaleme aldığı ve Erzurum Teknik Üniversitesi öncülüğünde basılan “Geçmişten Geleceğe Erzurum Tabyaları” isimli kitap yürüyüşe katılan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Erzurum Tabyaları ve bu tabyaların tarih sahnesindeki önemini anlatan kitapta ayrıca Tabyaların yapım süreci, tespit edilen ilk tabya isimleri, Rusların Erzurum Tabyaları hakkındaki görüşleri, Cumhuriyetin ilk yıllarında Tabyalar gibi konu başlıkları ele alınıyor.