Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) bilgilendirme toplantısı Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı. 36 ülkeden bin 675 sporcunu katılacağı dev organizasyon için 40 milyon TL bütçe hazırlandı.
Erzurum Valiliği’nde yapılan EYOF bilgilendirme toplantısı, Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı. Son çalışmaların yapıldığı organizasyonla ilgili bilgi veren Vali Azizoğlu, “2017 Şubat ayında başlayacak EYOF’a en iyi şekilde hazırlanıyoruz. 36 ülkeden bin 675 sporcunun katılacağı Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için çalışmalarda sona gelindi. EYOF’a 40 milyon TL bütçe hazırlandı. Elimizde şu anda toplamda 4 milyon TL bütçemiz var. Yönetim binamız olarak Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün kullandığı bina seçildi. Çalışmalara oradan yürütülecek. Bu hafta sonu itibariyle Spor Genel Müdürü buraya gelecek ve bütçeleştirme işlemlerini tamamlayacağız” dedi.
Sporcular için KYK yurtları hazırlandı
EYOF’a katılacak bin 675 sporcunun konaklaması ile ilgili de bilgi veren Azizoğlu, “Gelecek sporculara ücretsiz olarak Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtları tahsis edildi. Onun dışında sporcuların yanlarında gelecek olan kişiler için de otellerde rezervasyon işlemleri yapıldı. Ulaşımla alakalı Gençlik Spor İl Müdürlüğü hem de Büyükşehir Belediyesi gerekenleri yaptılar” diye konuştu.
200 kişilik özel güvenlik teşkilatı oluşturuldu
Güvenlik için özel teşkilat kurduklarını ifade eden Vali Seyfettin Azizoğlu, “120 kişilik özel güvenlik teşkilatı oluşturuldu. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumumuzun 80 kişilik özel güvenlik ekipleri EYOF süresince bu işin içinde olacaklar. Toplamda 200 kişilik ekip güvenliği oluşturacak” şeklinde konuştu.
Müsabakaların madalya töreninin Yakutiye Kent Meydanı, açılış ve kapanış seromonilerinin de Havuzbaşı Kent Meydanında yapılacağını belirten Seyfettin Azizoğlu, atlama kulelerinin 29 Ekim tarihinde tamamlanacağını bildirdi.