Erzurum Vuslat Derneği Medreselerinde eğitim gören ilim talebeleri, ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı yapılan darbe girişimini, dualar ve Fetih Suresi ile lanetledi.
Cumhuriyet Caddesi’ni baştanbaşa yürüyen ilim talebeleri, “La İlahe İllallah”, “Ya Allah Bismillah, Allah’u Ekber”, “Darbeye hayır” sloganları attı. Yer yer hafız andını da okuyan ilim talebeleri, bayrak yürüyüşüne katılan vatandaşların büyük ilgisini gördü. Vatandaşların hafız andını okurken, ilim talebelerini yalnız bırakmayarak eşlik etmeleri de gözden kaçmadı.
İlim talebelerine Erzurum Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci, Vuslat Derneği Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur ve medrese hocaları refakat etti. Amaçlarının yaşanan darbe girişimini lanetlemek olduğunu belirten Erzurum Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci, hiç kimsenin halk oylaması ile gelmiş bir hükümeti darbe girişimi ile alt edemeyeceğini dile getirdi. Yürüyüş öncesinde Fetih Sureleri ile tüm Vuslat Derneği medreselerinde Fetih Suresi okuma kampanyası başlattıklarına dikkat çeken Semerci, ülkemizin bu zor zamanda birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Bu nedenle Erzurum Vuslat Derneği olarak yönetim, personel, eğitmenler ve medrese talebeleri ile darbeyi lanetlemek için bayrak yürüyüşüne katıldıklarını aktaran Semerci, “Erzurum Vuslat Derneği olarak önceki gün yaşanan darbe girişimini lanetliyoruz. Hiç kimse, hiçbir güç halk iradesi ile yönetime gelmiş bir hükümeti zorla yıkamaz. Bizler bunu kabul etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği gibi Devletimize, milletimize destek olmak için sokaklardayız. Bu ülke sahipsiz değil. Hafızlarımız burada Fetih Sureleri, dualar ile darbe girişimini lanetlediler. Türk halkı milletin iradesinden başka hiçbir iradeyi kabul etmediğini ve etmeyeceğini göstermiştir. Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek bu girişimi gerçekleştiren paralel devlet yapılanmasına mensup ve yandaşı hainleri Türk milleti hiçbir zaman unutmayacak. Bu hainlerin devlet kurumlarından olduğu gibi, her alandan temizlenmesini istiyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu darbe girişimine izin vermeyen Mevla Teâlâ ya hamd-ü senalar ediyoruz büyük Türk milletinin bu birlik beraberlik davranışından ötürü hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum Rabbim Ümmet-i Muhammed’e her daim bu beraberliği nasip eylesin” diye konuştu.