Geleneksel sporların yeniden canlandırılması amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivalinde Türk geleneklerine ait kuşak güreşi, aba güreşi, şalvar güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, aşık oyunu, mangala, gökbörü, atlı cirit, atlı okçuluk ve okçuluk gibi sporlar gerçekleştirildi.
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın büyük çabalarıyla düzenlenen, festivalde, spor müsabakalarının yanı sıra çeşitli kültürel aktiviteler de yapıldı.
Festivalde Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ilk önce Türk kültüründe yeri olan mas güreşi oynadı. Çok eğlenceli geçen ve 1-1 berabere sonuçlanan mücadeleyi dostluk kazandı. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Prof. Dr. Alpaslan Ceylan yine eski bir Türk oyunu olan aşık oyunu oynadı. Oyundan sonra bu muhteşem organizasyondan memnuniyetini dile getiren Ceylan şu ifadeleri kullandı.
"Birliğimizin dirliğimizin bozulmaya çalışıldığı bu dönemde bizleri bir araya getiren ve kültürümüz ile sporlarımızı birleştirmek için büyük emek sarf ederek bu festivali düzenleyen Bilal Erdoğan beyefendiye milletim adına çok teşekkür ederim. Bu organizasyon bizleri bölmek isteyenlere de gerekli cevap olmuştur. Allah Türk milletinin birliğini ve dirliğini bozmasın."