Erzurum’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar ‘Gelincik’ adlı tiyatro oyununu sahneledi.
Mehmet Esin’in kaleme aldığı Samet Talayman’ın yönettiği Gelincik adlı oyun, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Kuruluş Müdür Yardımcısı Emin Alemdar, Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar Mülahim Özden, Edis Özden, Hava Gürbüz, Bircan Bilir ve Çocuk Evleri Personeli Rıdvan Avcı, Fırat Bekçi tarafından sahnelendi. Oyun için 2 ay hazırlanan çocuklar sahnede bütün hünerlerini sergileyerek, profesyonel oyunculara taş çıkarttı. Yaklaşık 1 saat süren oyun sonunda salondakiler, diyaloglar nedeni ile kahkahaya boğulurken çocukları uzun süre alkışladı.
Atatürk Üniversitesi NeneHatun Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ünal Aksakal, Aziziye Sosyal Hizmet Müdürü Mustafa Kılıç ve çok sayıda davetli izledi.
Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Kuruluş Müdür Yardımcısı Emin Alemdar, tiyatro gösterisinin sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, kültürel ve sanatsal etkinliklerin çocukların sosyalleşmesini sağladığını anımsattı.
Bu gibi etkinliklere ağırlık verdiklerini belirten Alemdar, “Çocuklarımızı yetenekleri alanında yönlendiriyoruz. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerle onların sosyalleşmesini sağlıyoruz. Çocuklarımızla aynı sahnede yer almak benim için büyük bir mutluluktu. Oyunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.