Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verileceğini bildirdi.
Akar, yaptığı açıklamada kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin uygulama tebliği ve rehberin yayımlandığını ve müracaatların başladığını söyledi.
Tebliğin, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsadığını ifade eden Akar, başvuruların kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabileceğini bildirdi.
Başvurular genç çiftçilerin kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine bizzat yapılması şartı bulunuyor.
Tebliğ kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipek böcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeleri, coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konularındaki projeler için başvuruda bulunulabilecek.
Başvuru yapan genç çiftçilerden istenecek diğer belgeler ve tanzim edilmesi gereken formların tebliğ ve ilgili mevzuat kapsamında bakanlık tarafından hazırlanan uygulama rehberinde belirtileceğini aktaran Akar, başvuru süresinin otuz gün olduğunu ve projelerin vali yardımcısının başkanlığında oluşturulan genç çiftçi proje değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirileceğini kaydetti.
Söz konusu hibe desteğinden yararlanmak isteyen genç çiftçiler; başvurularını 13 Nisan - 12 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine yapılacak.