Atatürk Üniversitesi İnsani değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAİDEM) tarafından hazırlanan, Erzurum’da Kuşaklararası Dayanışma: Genç Fidanlar Yaşlı Çınarlarla Buluşuyor” adlı projenin ilk uygulaması yapıldı.
ATAİDEM yetkililerinin koordine ettiği etkinliğe Atatürk Üniversitesi’nin farklı fakültelerinden 55 gönüllü öğrenci iştirak etti. Guruplar halinde Erzurum’un kenar mahallelerinde yaşayan kimsesiz yaşlıların evlerine ziyarette bulunan öğrenciler oldukça etkilendiklerini, duygusal anlar yaşadıklarını ve dualarla geri döndüklerini ifade ettiler. Bu etkinliğin sürdürülmesini arzu eden öğrenciler, diğer öğrenci arkadaşlarının da yaşadıkları bu unutulmaz anları tecrübe etmelerini tavsiye ettiler.
ATAİDEM Müdürü Prof. Dr. Cengiz Gündoğdu da bu proje ile bir yandan gençlerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarına imkân tanıyarak giderek artan yaşlı nüfusun psiko-sosyal rehabilitasyonuna destek olmayı, diğer yandan da çeşitli kentlerden üniversitemize okumaya gelen öğrencilerin kenti ve insanlarını tanıma, kültürlerini öğrenme süreçlerini hızlandırmaya katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Bu etkinliği sürdürmeyi düşündüklerini söyleyen Gündoğdu, projenin yürütülmesinde yardımcı olan Atatürk Üniversitesi Genel Sekreterliğine, desteklerinden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Müdürü Emre Yaylalı’ya ve etkinliğe katılan öğrencilere teşekkür ettiğini söyledi.