Oltu’da düzenlenen ‘Gençlik Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Başaklı Köyü takımı oldu.
Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği’nin düzenlediği ve toplamda 176 sporcunun 16 takım halinde mücadele ettiği turnuva yaklaşık bir ay sürdü. 4’erli gruplardan ilk iki sırayı alan takımlar önce yarı final sonra da finale yükselmek için mücadele ettiler.
Finale yükselen iki takım olan Albayraklarspor ile Başaklı Köyü maçının galibi ise Başaklı Köyü oldu. Kazananı, 1-1 sona eren maç sonrası penaltı atışları belirledi. Nefes kesen maçta son dakikalara 1-0 geride giren Başaklı Köyü, maçın son bölümlerinde bulduğu kritik golle maçı uzatmaya götürdü. Toplamda 10 dakika oynanan uzatmada da gol olmayınca şampiyonu penaltı atışları belirledi. Penaltı atışlarında rakibine 4-1’lik üstünlük sağlayan Başaklı Köyü, rakibini toplamda 5-2 mağlup ederek Gençlik Futbol Turnuvası’nın şampiyonu oldu. Şampiyon takım, şampiyonluk kupasını Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin’in elinden aldı.
İkinci olan Albayraklarspor’un kupasını İlçe Spor Müdürü Ömer Bektaş verirken, üçüncü takım Elit Bilardo ekibi ise kupasını İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay’ın elinden aldı. Daha sonra Dernek Başkanı Hikmet Şahin, katılımcı tüm takımlara teşekkür belgesi verdi.
Bu arada turnuva hakemlerine ödüllerini 25 Mart Oltuspor Başkanı Ahmet Zengin verirken, turnuvanın, attığı 15 golle gol kralı olan Başaklı Köyü’nden Metin Daştan ödülünü Avrupa şampiyonu milli güreşçimiz Yakup Gör’ün elinden aldı. En centilmen takım ödülü Orcuk Köyü’ne TRT Erzurum Haber Müdürü Müslim Demircan, en centilmen oyuncu Babacan Kırtasiye’den Mehmet Babacan’a ise ödülünü Oltu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Durgun verdi.