Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca düzenlenen “Gönül Elçileri” Projesi kapsamında Erzurum’da oluşturulan "Bereket Ormanı’na bugüne kadar 10 bin 500 fidan dikildiğini bildirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, gönül elçileri ağaç dikimi etkinliği kapsamında Kiremitliktepe, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Palandöken Paşa Pınarı mevkiinde toplam 10 bin 500 fidan dikildiğini ifade etti.
Ağaçlandırma çalışmalarının önemine değinen Zil, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca düzenlenen “Gönül Elçileri” projesi kapsamında, Kiremitlik mevki de 10 hektarlık alanda 9 bin, Erzurum Teknik Üniversitesi Yakutiye Yerleşkesinde 500, Paşa Pınarı mevkiinde ise bin sarı çam ve huş fidanı dikildi. Ayrıca il müdürlüğümüz ile Erzurum Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği üniversitesi yerleşkesi içerisinde il müdürlüğümüz adına oluşturulan hatıra ormanına, fidan dikim dönemleri dikkate alınarak, gönül elçileri projesi kapsamında yıllık periyotlarla fidan dikim etkinlikleri düzenlenmektedir. Bakanlığımız ve Orman ve Su İçleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, müdürlüğümüz adına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikin zamanları dikkate alınarak gönül elçileri kapsamında yıllık periyotlarda fidan dikim etkinlikleri düzenlenmektedir. Etkinliklerimize ilimizde ikamet etmekte olan gönül elçilerimiz, koruma ve barınma altında bulunan çocuklarımız, kadın konuk evi misafirlerimiz, engelli ailelerimiz, şehit yakınları gazi ve gazi yakınlarımızın katılımıyla gerçekleşmektedir’’
Zil, ayrıca fidan dikim etkinliklerine destek veren kurumlara ve etkinliklere emeği geçenlere teşekkür etti.